AZ voorlopig zonder Wouter Goes | OneFootball

AZ voorlopig zonder Wouter Goes | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: AZFanpage

AZFanpage

·27 September 2024

AZ voorlopig zonder Wouter Goes

Article image:AZ voorlopig zonder Wouter Goes

AZ kan de komende weken niet beschikken over Wouter Goes. De centrale verdediger heeft een voetblessure opgelopen en mist de komende wedstrijden.

Dat meldde trainer Maarten Martens vrijdag in aanloop naar het thuisduel met FC Utrecht (zondag, 20:00 uur). Goes stond dit seizoen elk duel aan de aftrap en het uitvallen van de jeugdinternational is dan ook een aardige tegenslag. Mogelijk neemt Maxim Dekker, die alleen in de openingswedstrijd startte, zijn positie in het hart van de verdediging over. Met de terugkeer van Martins Indi bij de wedstrijdselectie heeft Martens er nog een keuze extra bij. Ook Mees de Wit sluit weer aan bij de wedstrijdselectie.


OneFootball Videos


De inzetbaarheid van Ibrahim Sadiq is nog twijfelachtig. De Ghanees moest in de 3-2 overwinning op Elfsborg nog voortijdig het veld verlaten met een blessure, maar is zondag mogelijk toch weer aanwezig. Die knoop wordt zaterdag doorgehakt.

Article image:AZ voorlopig zonder Wouter Goes

FC Utrecht

Tegenstander FC Utrecht is sterk begonnen aan het Eredivisieseizoen. De ploeg van Ron Jans won afgelopen weekend met 3-2 van Willem II en kon daarmee de sterkste seizoenstart in de clubgeschiedenis noteren. Het nog ongeslagen Utrecht bezet momenteel de derde plaats.

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat AZ een thuisoverwinning boekte op FC Utrecht. De laatste twee onderlinge ontmoetingen in Alkmaar waren weliswaar doelpuntrijk (3-3 en 5-5), maar kenden geen winnaar. 17 oktober 2021 lukte dat wel. De Wit (2), Gudmundsson, Karlsson en Pavlidis zorgden dat AZ met liefst 5-1 won.

Aftrap AZ – FC Utrecht

AZ – FC Utrecht begint zondag 29 september om 20:00 uur. Opgeroepen wordt om op tijd te komen, want voorafgaand aan de wedstrijd wordt afscheid genomen van Dani de Wit.

View publisher imprint