AZ mist drietal tegen Vitesse | OneFootball

AZ mist drietal tegen Vitesse | OneFootball

Icon: AZFanpage

AZFanpage

·29 March 2024

AZ mist drietal tegen Vitesse

Article image:AZ mist drietal tegen Vitesse

AZ-coach Maarten Martens kan zaterdag tegen Vitesse niet beschikken over Mayckel Lahdo, Bruno Martins Indi en Lequincio Zeefuik. Het drietal is niet fit genoeg voor de ontmoeting met de nummer zeventien van de Eredivisie.

Vrijdag werd bekend dat Zeefuik enkele weken uit de roulatie ligt met een enkelblessure. Normaliter is hij de back-up van Pavlidis, maar nu Mexx Meerdink is verhuurd aan tegenstander Vitesse, lijkt Poku de reservespits te worden bij de Alkmaarders. Martens meldt dat Martins Indi inmiddels wel weer traint, maar nog los van de groep.


OneFootball Videos


Article image:AZ mist drietal tegen Vitesse

Twee weken geleden boekte AZ een overtuigende 0-4 overwinning op hekkensluiter FC Volendam. FC Twente verloor in die speelronde van PSV, waardoor het gat met de nummer drie van de Eredivisie is verkleind tot vier punten. Zoals bekend geeft die positie aan het eind van het seizoen recht op een voorrondeticket voor de Champions League. Twente neemt het zondag om 14:30 uur op tegen Heracles.

Vitesse

Vitesse kent een dramatisch seizoen en stevent langzaam af op degradatie. De Arnhemmers begonnen het seizoen met Cocu als hoofdtrainer, maar hij nam afgelopen najaar afscheid van de geel-zwarten. Onder Edward Sturing gaat het Vitesse niet veel beter af. Zijn ploeg staat zeventiende en won dit seizoen pas vier keer. Daarnaast werd in de winter afscheid genomen van smaakmaker Milion Manhoef. AZ-huurling Mexx Meerdink moet nu voor de goals zorgen in Arnhem, maar dat lukt hem vooralsnog niet.

De laatste ontmoeting tussen AZ en Vitesse in Alkmaar eindigde in een teleurstellend 1-1 gelijkspel. Aan het affiche daarvoor zal de AZ-supporter betere herinneringen hebben; in de play-offs in mei 2022 werd met liefst 6-1 gewonnen.

Aftrap AZ – Vitesse

AZ – Vitesse begint zaterdag om 21:00 uur. Er zijn nog tickets verkrijgbaar voor de wedstrijd.

View publisher imprint