AZFanpage

·27 October 2024

AZ houdt punt over aan matig duel met Go Ahead

Article image:AZ houdt punt over aan matig duel met Go Ahead

AZ is er vanavond niet in geslaagd drie punten te halen tegen Go Ahead Eagles. In Alkmaar kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong, maar eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel na een late gelijkmaker van Edvardsen.

De eerste helft was vrij stroperig. Go Ahead Eagles groef zich in op eigen helft, terwijl de Alkmaarders moeite hadden om tot uitgespeelde kansen te komen. Mijnans en Poku ondernamen in het eerste half uur nog wel een doelpoging, maar wisten niet tot scoren te komen.

Tien minuten voor rust kreeg AZ een strafschop na een handsbal van ex-AZ’er Joris Kramer. Troy Parrott ging achter de bal staan en schoot vervolgens beheerst de 1-0 tegen de touwen.

In de tweede helft leek AZ het duel snel in het slot te gooien toen Kasius vier minuten na de hervatting trefzeker was. De supporters zaten echter nog niet op hun stoel of de ploeg uit Deventer kwam weer terug in de wedstrijd. Uit een corner kon Nauber geheel vrijstaand de 2-1 achter Owusu-Oduro koppen.

In het vervolg hielden beide ploegen elkaar qua veldspel redelijk in evenwicht. De doelmannen aan beide kanten hadden weinig te doen en treffers hingen er niet echt in de lucht. Go Ahead kwam vijf minuten voor tijd toch nog langszij nadat Victor Edvardsen uit een voorzet de bal tegen de touwen gleed.

In de blessuretijd leek AZ toch nog een uitgelezen kans te krijgen op de overwinning toen de scheidsrechter naar de strafschopstip wees, maar deze beslissing werd geannuleerd na ingrijpen van de VAR. De wedstrijd eindigde zodoende in 2-2.

Karakteristieken

Doelpunten: 35′ Parrott (strafschop) 1-0, 49′ Kasius 2-0, 51′ Nauber 2-1, 86′ V. Edvardsen 2-2

Gele kaart: Mijnans, Kasius (AZ) Simonis (Go Ahead Eagles)

Opstelling AZ: Owusu-Oduro; Maikuma, Koopmeiners, Penetra, De Wit; Clasie (c), Mijnans, Belic (88′ Kwakman); Poku (90′ Addai), Parrott (80′ Meerdink), Kasius (80′ Lahdo)

Opstelling Go Ahead Eagles: Plogmann; Deijl (c), Nauber, Kramer, Adelgaard (84′ James); Llansana, Breum, Linthorst (84′ Smit); Adekanye (76′ Stokkers), V. Edvardsen, O. Edvardsen (64′ Antman)