AZ en Benfica akkoord over recordtransfer van Vangelis Pavlidis | OneFootball

AZ en Benfica akkoord over recordtransfer van Vangelis Pavlidis | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14 June 2024

AZ en Benfica akkoord over recordtransfer van Vangelis Pavlidis

Article image:AZ en Benfica akkoord over recordtransfer van Vangelis Pavlidis
Article image:AZ en Benfica akkoord over recordtransfer van Vangelis Pavlidis
Article image:AZ en Benfica akkoord over recordtransfer van Vangelis Pavlidis

© IMAGO

AZ en Benfica hebben een akkoord bereikt over de transfer van Vangelis Pavlidis, zo meldt Record. Een vertrek uit Alkmaar van de 25-jarige spits hing al langere tijd in de lucht en de Portugese topclub zal hem op korte termijn gaan presenteren. AZ incasseert, ondanks de korte duur van het contract van Pavlidis, een flinke transfersom van Benfica.


OneFootball Videos


De prestaties van Pavlidis waren dit seizoen ongekend. De Grieks international trof, verdeeld over 46 duels, liefst 33 keer het doel namens AZ en was daarnaast goed voor 6 assists. Pavlidis scoorde in totaal 29 doelpunten in competitieverband en kroonde zich daarmee, samen met Luuk de Jong van PSV, tot topscorer van de Eredivisie.

De uitstekende prestaties hebben Benfica overtuigd en na een periode van onderhandelen heeft de Portugese topclub volgens Record een akkoord bereikt met AZ over een transfersom van minimaal achttien miljoen euro. Dit bedrag kan mogelijk middels bonussen nog oplopen naar meer dan twintig miljoen euro.

Door deze transfersom voegt Pavlidis zich in het rijtje van duurste Griekse speler aller tijden en wordt hij de duurste spits van Griekse komaf. Alleen Konstantinos Manolas (voor 45 miljoen euro naar Napoli) en Sokratis Papastathopoulos (voor 20 miljoen euro naar Arsenal) maakten voor meer geld een transfer. Konstantinos Mitroglou is momenteel de duurste Griekse spits aller tijden met zijn transfer van twaalf miljoen euro naar Olympique Marseille.

Pavlidis zal na zijn vakantie worden gepresenteerd door Benfica. Het is nog niet bekend voor hoelang de aanvalsleider zal tekenen in Lissabon, maar de verwachting is dat het om een vijfjarig contract gaat. Eerder werd Pavlidis nog in verband gebracht met tal van andere clubs uit grote Europese competities, waaronder AS Roma, Bologna en VfB Stuttgart.

Pavlidis stond nog tot medio 2025 onder contract bij AZ, dat komende zomer over moest gaan tot de verkoop van de Grieks international om een transfervrij vertrek volgend jaar te voorkomen. De Alkmaarders hebben goede zaken gedaan, aangezien Pavlidis volgens het algoritme van FootballTransfers momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 13,7 miljoen euro vertegenwoordigt.

View publisher imprint