Arne Slot en Erik ten Hag hopen op komst van Nederlandse EK-ganger van 40 miljoen | OneFootball

Arne Slot en Erik ten Hag hopen op komst van Nederlandse EK-ganger van 40 miljoen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·16 June 2024

Arne Slot en Erik ten Hag hopen op komst van Nederlandse EK-ganger van 40 miljoen

Article image:Arne Slot en Erik ten Hag hopen op komst van Nederlandse EK-ganger van 40 miljoen
Article image:Arne Slot en Erik ten Hag hopen op komst van Nederlandse EK-ganger van 40 miljoen

© IMAGO

AC Milan hoopt nog altijd op de komst van Joshua Zirkzee, meldt HITC. Meerdere media in Italië, waaronder Sky Sport en Sportitalia, meldden eerder dat de spits van Bologna op het punt stond om naar Milaan te verhuizen. De Italiaanse topclub heeft echter moeite om tot een akkoord te komen met Kia Joorabchian, de zaakwaarnemer van de aanvaller. Zodoende liggen ook meerdere Engelse clubs op de loer.


OneFootball Videos


AC Milan zet nog altijd alles op alles om een deal rond te krijgen, maar de rechtspoot is interessant door zijn relatief lage ontsnappingsclausule. Die treedt op 1 juli in werking en bedraagt veertig miljoen euro, meldt het Engelse medium. Daarom hopen ook Arsenal, Manchester United en Liverpool op de komst van de Nederlander, die bij de EK-selectie van Ronald Koeman zit.

Arsenal had eerder de pijlen nog gericht op Benjamin Sesko. De Sloveense spits heeft een uitstekend debuutseizoen achter de rug bij RB Leipzig, waarin hij in 42 duels 18 keer scoorde. Sesko besloot zijn contract in Leipzig echter te verlengen tot de zomer van 2029. Zodoende wordt Zirkzee nu als interessantere optie beschouwd.

Zirkzee, 23 jaar, kende een sterk seizoen bij Bologna. De club eindigde onder Thiago Motta op de vijfde plaats in de Serie A en kwalificeerde zich zodoende voor de Champions League. De spits had met 11 doelpunten en 5 assists in 34 competitiewedstrijden een belangrijk aandeel in het succes van i Rossoblu. Zijn contract loopt nog tot medio 2026.

View publisher imprint