Alderweireld heeft zijn mening over uithaal De Bruyne: "Ik zou mijn team altijd verdedigen" | OneFootball

Alderweireld heeft zijn mening over uithaal De Bruyne: "Ik zou mijn team altijd verdedigen" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·10 September 2024

Alderweireld heeft zijn mening over uithaal De Bruyne: "Ik zou mijn team altijd verdedigen"

Article image:Alderweireld heeft zijn mening over uithaal De Bruyne: "Ik zou mijn team altijd verdedigen"

Toby Alderweireld trad gisteren op als exclusieve analist voor VTM. De gestopte Rode Duivel zag natuurlijk ook dat Kevin De Bruyne, zijn ex-ploegmaat, zwaar uithaalde naar de andere spelers.

De Bruyne hield geen blad voor de mond en smeet meerdere spelers onder de bus, zonder namen te noemen. Maar natuurlijk zag ook iedereen wie er door het ijs zakte. En dat zal stevig aangekomen zijn in de kleedkamer.


OneFootball Videos


Alderweireld zag het met verbazing gebeuren. "Het is een moeilijke kwestie, maar als kapitein zou ik mijn team altijd proberen te verdedigen. Ja, in de kleedkamer kan het wel eens kletsen", aldus Alderweireld bij HLN.

"Maar wat nu is gebeurd... dat zullen de andere Duivels zeker lastig vinden. Want uiteindelijk moet je als één geheel uit deze situatie komen. En door het interview dat Kevin gegeven heeft, wordt dit toch een stukje lastiger.”

De Rode Duivels keerden vandaag terug naar hun respectievelijke clubs, maar de woorden van hun aanvoerder zullen zeker nog een hele tijd nazinderen. “Je moet nu net proberen om dicht bij elkaar te blijven. Maar iedereen gaat nu weer z’n eigen weg. Deze situatie blijft dus even sudderen: ze kan niet meteen aangepakt worden."

Volgende maand spelen ze al tegen Italië en opnieuw Frankrijk. "Terwijl net iedereen zijn frustraties op tafel zou moeten gooien. Als iedereen zwijgt, dan is dit tegen volgende maand niet zomaar opgelost.”

View publisher imprint