Ajax wil na vertrek van Misehouy werk maken van toptalent dat elke 179 minuten scoort | OneFootball

Ajax wil na vertrek van Misehouy werk maken van toptalent dat elke 179 minuten scoort | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·18 May 2024

Ajax wil na vertrek van Misehouy werk maken van toptalent dat elke 179 minuten scoort

Article image:Ajax wil na vertrek van Misehouy werk maken van toptalent dat elke 179 minuten scoort
Article image:Ajax wil na vertrek van Misehouy werk maken van toptalent dat elke 179 minuten scoort

© IMAGO

Ajax heeft interesse in Raul Paula, weten Duitse media. De twintigjarige aanvallende middenvelder, die ook al buitenspeler kan spelen, maakt dit seizoen zeer veel indruk bij het tweede elftal van VfB Stuttgart. Mede dankzij de inbreng van de talentvolle spelmaker wist het reserveteam promotie naar de 3. Liga veilig te stellen.


OneFootball Videos


Paula speelde dit seizoen 2.687 minuten, verdeeld over 32 wedstrijden, in de Regionalliga Südwest en wist daarin liefst 15 keer te scoren en 7 assists te leveren. Hoofdcoach Sebastian Hoeneß heeft hem al laten meetrainen met het eerste elftal en in meerdere wedstrijden van het eerste team zat de Duitser op de bank. Tot een debuut voor de hoofdmacht van die Schwaben kwam het echter nog niet.

Nu zouden de wegen van club en speler nog voor zijn debuut voor de hoofdmacht kunnen scheiden. Paula heeft een contract tot de zomer van 2025 bij Stuttgart met een optie voor nog een jaar. Nu de club zich heeft gekwalificeerd voor de Champions League, lijkt het echter moeilijk om de jonge middenvelder speeltijd te geven, gezien met de inkomsten uit het Europese toernooi flink geïnvesteerd kan worden in de selectie. Paula lonkt op zijn beurt naar speeltijd op het hoogste niveau.

De jeugdinternational is bij Ajax opgevallen, terwijl ook Borussia Mönchengladbach een oogje op hem heeft laten vallen. De laatstgenoemde club lijkt op dit moment het meest concreet. Die Fohlen zien in in Paula een speler met veel ontwikkelingspotentieel en zouden hem daarom graag vastleggen. Ook een huurtransfer wordt niet uitgesloten.

Met de interesse in Paula lijkt Ajax een vervanger van Gabriel Misehouy te willen binnenhalen. De aanvallende middenvelder heeft een aflopend contract in Amsterdam en heeft verschillende verlengingsaanbiedingen naast zich neergelegd. Naar verluidt is de spelmaker al vertrokken bij Ajax en is onder meer Sparta Rotterdam voor de achttienjarige Oranje-jeugdinternational in de markt.

View publisher imprint