Ajax wil duidelijkheid en stelt Erik ten Hag harde deadline | OneFootball

Ajax wil duidelijkheid en stelt Erik ten Hag harde deadline | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·29 April 2024

Ajax wil duidelijkheid en stelt Erik ten Hag harde deadline

Article image:Ajax wil duidelijkheid en stelt Erik ten Hag harde deadline

© IMAGO

Ajax wil uiterlijk begin juni duidelijkheid van Erik ten Hag hebben, weet Marcel van der Kraan. De oefenmeester, momenteel hoofdverantwoordelijke bij Manchester United, wordt door Ajax als de topkandidaat gezien om John van 't Schip op te volgen. De interim-trainer is met Ajax in gesprek over een andere rol na dit seizoen.


OneFootball Videos


"Alex Kroes heeft Erik ten Hag bovenaan zijn verlanglijstje gezet. Hij is zijn man en Kroes zal tot eind deze maand op hem wachten, want tegen 1 juni moeten ze een beslissing nemen", vertelt de journalist van De Telegraaf bij de podcast Trans Europe Express. "Hij is bereid nog een maand te wachten om te zien of Erik ten Hag de baan per 1 juni zal overnemen."

Article image:Ajax wil duidelijkheid en stelt Erik ten Hag harde deadline

© IMAGO - Alex Kroes is sinds kort terug als titulair technisch directeur van Ajax.

De datum is niet toevallig gekozen, meent Van der Kraan. "Op 25 mei is de finale van de FA Cup en met Ten Hag wil tot dan niet gestoord worden met dit soort vragen. Maar hij weet ervan, hij weet dat er een open deur is bij Ajax en dat hij volgend seizoen manager van Ajax kan zijn en daar weer eens een titel kan proberen te pakken." Manchester United neemt het in de finale van het grootste bekertoernooi van Engeland op tegen Manchester City.

Marijn Beuker liet zich eerder al uit over de zoektocht naar een nieuwe trainer. “De eerste training staat half juni gepland, dus willen we uiterlijk eind mei duidelijkheid hebben en het liefst nog eerder. We willen niet te snel, omdat je dan keuzes blokkeert. Maar er komt een moment dat je door wilt”, vertelde de directeur voetbal van Ajax in gesprek met De Telegraaf.

“Hoelang we bereid zijn op Ten Hag te wachten?”, herhaalde Beuker een suggestieve vraag van De Telegraaf. De bestuurder liet wel doorschemeren dat Ajax niet gaat afwachten. “Anders gaat de trainerscarrousel draaien en loop je het risico goede opties mis te lopen. Ook omdat je niet weet of iemand ook naar ons toe wil. We hebben nu een belangrijke taak. De transferwindow komt eraan en we kunnen niet meer te lang wachten met de staf.”

View publisher imprint