Ajax schrijft twee bannelingen in voor de Europa League | OneFootball

Ajax schrijft twee bannelingen in voor de Europa League | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·5 September 2024

Ajax schrijft twee bannelingen in voor de Europa League

Article image:Ajax schrijft twee bannelingen in voor de Europa League

Owen Wijndal en Benjamin Tahirovic komen weliswaar niet in de plannen voor, maar zijn door Ajax wel ‘gewoon’ ingeschreven voor de competitiefase van de Europa League. Dat geldt ook voor aanwinsten Bertrand Traoré, Daniele Rugani en Wout Weghorst. Ajax opent de nieuwe opzet van de Europa League op donderdag 26 september met een thuiswedstrijd tegen Besiktas

Ajax telde in de zomer van 2022 tien miljoen euro neer voor de komst van Wijndal. De linksback was in de jaren ervoor bij AZ uitgegroeid tot een van de beste spelers op zijn positie in Nederland en behoorde zelfs tot de EK-selectie van het Nederlands elftal in 2021. In Amsterdam heeft hij de hoge verwachtingen echter niet waar kunnen maken. Ajax verhuurde Wijndal in het afgelopen seizoen nog aan Antwerp FC. De verdediger leek tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen een kans te krijgen van Francesco Farioli, maar de nieuwe hoofdtrainer vertelde hem eind juli dat er in de hoofdmacht geen plek voor hem is.


OneFootball Videos


Ajax hoopte Wijndal de voorbije transferwindow van de hand te kunnen doen, maar hij staat nog altijd onder contract in Amsterdam. Hoewel hij inmiddels al ruim een maand meetraint met Jong Ajax, behoort hij dus wel tot de spelerslijst voor de competitiefase van de Europa League. Dat geldt ook voor Tahirovic. De middenvelder maakte vorig jaar voor een aantal miljoen euro de overstap van AS Roma naar Ajax. Hij kwam tijdens zijn eerste seizoen nog wel geregeld in actie, maar een onomstreden indruk achterlaten deed hij niet. Farioli ziet ook voor Tahirovic geen rol weggelegd in zijn selectie. De middenvelder uit Bosnië en Herzegovina mag desondanks hopen op minuten in de Europa League.

Ajax hoopte na het vertrek van Steven Bergwijn op de komst van Kamaldeen Sulemana. Technisch directeur Alex Kroes beweerde dat de club het papierwerk op tijd had ingediend bij de FIFA, maar de Wereldvoetbalbond concludeerde anders. Sulemana had mogelijk sowieso geen rol kunnen spelen in de Europa League, want de deadline voor het indienen van de spelerslijst was eerder deze week al. Gelukkig voor de Ajax-supporters heeft de club aanwinsten Traoré, Rugani en Weghorst ‘gewoon’ ingeschreven. De Amsterdammers gingen ruim drie jaar geleden nog de mist in met Sébastien Haller. De miljoenenaankoop kreeg geen groen vinkje achter zijn naam, waardoor hij zijn nieuwe ploeg niet kon helpen in de knock-outfase van de Europa League.

View publisher imprint