Ajax neemt opvallend besluit over aangeboden Eredivisie-uitblinker | OneFootball

Ajax neemt opvallend besluit over aangeboden Eredivisie-uitblinker | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25 June 2024

Ajax neemt opvallend besluit over aangeboden Eredivisie-uitblinker

Article image:Ajax neemt opvallend besluit over aangeboden Eredivisie-uitblinker
Article image:Ajax neemt opvallend besluit over aangeboden Eredivisie-uitblinker
Article image:Ajax neemt opvallend besluit over aangeboden Eredivisie-uitblinker

© IMAGO

Ajax heeft de komst van Younes Namli overwogen, zo meldt Transferwatch. De dertigjarige aanvaller van PEC Zwolle werd transfervrij aangeboden in de Johan Cruijff ArenA, maar de Amsterdammers zagen af van zijn komst. Ajax is nog wel in de markt voor Oğuz Aydın van Alanyaspor, terwijl Namli mogelijk alsnog een stap hogerop kan zetten in de Eredivisie.


OneFootball Videos


Namli speelde tussen 2017 en 2019 al voor PEC en keerde drie jaar later na avonturen bij Colorado Rapids en Krasnodar terug op de Nederlandse velden bij Sparta Rotterdam. Uiteindelijk koos hij afgelopen zomer voor een rentree in Zwolle, waar hij afgelopen seizoen 31 duels in actie kwam. Hierin was hij goed voor vier doelpunten en acht assists.

Met deze statistieken ontpopte Namli zich tot een van de uitblinkers bij PEC, waar hij over aflopend contract beschikt met de eenzijdige optie om zijn verblijf met een jaar te verlengen. De voormalig Deens jeugdinternational heeft zijn zinnen echter gezet op een vertrek bij de Overijsselse club en besloot om de optie in zijn verbintenis niet te lichten.

In de zoektocht naar een nieuwe club hebben volgens Transferwatch verschillende clubs uit binnen -en buitenland zich gemeld bij Namli en diens management. Daarnaast zou de dribbelaar zijn aangeboden bij Ajax, dat zijn komst heeft besproken en vervolgens besloot om hem niet transfervrij over te nemen van PEC Zwolle. Eerder werd Namli al door Voetbal International in verband gebracht met FC Twente en FC Utrecht.

Ajax richt zich op de komst van Aydın, die in het verleden bij Alanyaspor samenwerkte met Francesco Farioli. De Amsterdammers kennen concurrentie van Galatasaray voor de komst van de 23-jarige buitenspeler. Alanyaspor verlangt naar verluidt een transfersom van zes miljoen euro voor Aydın, die nog tot medio 2026 vastligt bij de Turkse middenmoter.

View publisher imprint