Ajax krijgt te horen wat nodig is om Antony aan te trekken deze winter | OneFootball

Ajax krijgt te horen wat nodig is om Antony aan te trekken deze winter | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·16 October 2024

Ajax krijgt te horen wat nodig is om Antony aan te trekken deze winter

Article image:Ajax krijgt te horen wat nodig is om Antony aan te trekken deze winter
Article image:Ajax krijgt te horen wat nodig is om Antony aan te trekken deze winter

© IMAGO

Manchester United wil Antony verhuren komende winter, zo meldt Daily Mail. Ajax is geïnteresseerd en weet wat er nodig is om de de 24-jarige aanvaller aan te trekken. De Engelse topclub wil Antony elder stallen in de hoop dienst marktwaarde op te krikken met het oog op een definitief vertrek komende zomer.


OneFootball Videos


Eerder deze week werd al duidelijk dat Ajax in de markt zou zijn voor de komst van Antony, die al dan niet tijdelijk zou mogen vertrekken bij Manchester United. Dit nieuws wordt bevestigd door Daily Mail, waarmee de hoop voor een terugkeer van de Braziliaans international in de Johan Cruijff ArenA alleen maar groeit. Ajax zit namelijk krap in de aanvallers en hoopt naar verluidt komende winter een extra buitenspeler aan te trekken.

De situatie van Antony bij Manchester United is dit seizoen behoorlijk uitzichtloos. De dribbelaar kwam de afgelopen weken slechts vier keer in actie en deed pas één keer mee vanaf het eerste fluitsignaal. In de Premier League kreeg Antony tot nu toe pas 27 minuten aan speeltijd van Erik ten Hag. Het avontuur van Antony is daarmee dus allesbehalve geslaagd en de vleugelspits heeft de verwachtingen die gepaard gingen met zijn transfersom van 95 miljoen euro, exclusief bonussen, niet waar kunnen maken.

Manchester United hoopt een megaverlies te beperken door Antony komende winter te verhuren, zodat hij zich bij een andere club in de kijker kan spelen. De Engelse topclub mikt op een transfersom van 47 miljoen euro bij een definitief vertrek na dit seizoen. Met het juiste plan voor Antony kan Ajax dus een goede kans maken op de komst van de dribbelaar, die in de Johan Cruijff ArenA zichzelf eerder in de kijker speelde van Manchester United.

Eerder gaf Ajax-watcher Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf al te kennen dat hij een terugkeer van de 16-voudig international geen slechte zet zou vinden van de Amsterdammers. “Als je Antony goedkoop kunt huren... Zijn salaris is waarschijnlijk al behoorlijk hoog gegrepen voor Ajax, maar misschien dat United van hem af wil en hem voor een prikkie wil verhuren aan Ajax. Ook omdat Erik ten Hag gewoon trainer is geweest van Ajax. Dan zou dat een optie kunnen zijn. Antony heeft in de Eredivisie aangetoond dat hij het aankan. Misschien dat hij hier weer een beetje vertrouwen kan kweken, want in de Eredivisie loop je je tegenstanders al snel voorbij als buitenspeler. Ik zou het niet eens een heel gekke optie vinden”, is Verweij van mening.

Antony groeide in zijn twee seizoenen bij Ajax uit tot absolute smaakmaker en was in 82 duels goed voor 24 goals en 22 assists. Bij Manchester United kwam de 16-voudig international in 86 wedstrijden tot slechts 12 doelpunten en 5 assists. Het contract van de 24-jarige buitenspeler loopt nog tot de zomer van 2027. Volgens het algoritme van FootballTransfers vertegenwoordigt Antony een Estimated Transfer Value (ETV) van 26,3 miljoen euro.

View publisher imprint