Ajax krijgt concurrentie van Europese topclub voor Erik ten Hag | OneFootball

Ajax krijgt concurrentie van Europese topclub voor Erik ten Hag | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·19 May 2024

Ajax krijgt concurrentie van Europese topclub voor Erik ten Hag

Article image:Ajax krijgt concurrentie van Europese topclub voor Erik ten Hag
Article image:Ajax krijgt concurrentie van Europese topclub voor Erik ten Hag

© IMAGO

Zowel Bayern München als Ajax hoopt op de komst van Erik ten Hag, schrijft de Britse krant Daily Mirror. De twee clubs geloven dat de Nederlander Manchester United aan het einde van het seizoen zal verlaten, ook als de club in de finale van de FA Cup voor een stunt weet te zorgen door rivaal Manchester City te verslaan. Die wedstrijd wordt volgende week zaterdag gespeeld.


OneFootball Videos


De Duitse topclub is op zoek naar een opvolger voor Thomas Tuchel, die onlangs bevestigde dat hij de club aan het einde van het seizoen zou verlaten. Er werden nog gesprekken gevoerd om hem te overtuigen om langer te blijven, maar die liepen uiteindelijk op niets uit. Ajax zoekt naar een opvolger van interim-trainer John van 't Schip en ziet Ten Hag nog altijd als droomkandidaat.

De positie van Ten Hag bij United staat onder zware druk door zijn teleurstellende tweede seizoen. The Red Devils staan achtste in de Premier League en werden in de groepsfase van de Champions League al uitgeschakeld. Dit terwijl de clubleiding liefst meer dan 500 miljoen euro uitgaf aan nieuwe spelers sinds de 54-jarige keuzeheer aan het roer staat.

Zowel Tuchel als Graham Potter worden in Manchester genoemd als mogelijke opvolgers van Ten Hag, die tot medio 2025 vastligt op Old Trafford. Mede-eigenaar Sir Jim Ratcliffe zal na de bekerfinale een definitief besluit nemen over het lot van de keuzeheer. Mocht de club hem willen ontslaan, dan moet United Ten Hag zo'n 11,7 miljoen aan ontslagvergoeding betalen. Zodoende zou de clubleiding, zeker in verband met Financial Fair Play- en Premier League Profit and Sustainability-regels, hopen dat de oud-speler van onder meer FC Utrecht en FC Twente zelf opstapt.

Ajax wordt ook veel in verband gebracht met Francesco Farioli, de coach van OGC Nice, dat ook eigendom is van Ratcliffe. De Amsterdammers hebben volgens De Telegraaf zelfs al een akkoord bereikt met de 35-jarige Italiaan. Volgens zowel de Daily Mirror als ESPN-verslaggever Cristian Willaert hoopt Ajax echter nog altijd op de komst van Ten Hag, die van januari 2018 tot en met de zomer van 2022 al werkzaam was in de Johan Cruijff ArenA. Eerder was de geboren Haaksbergenaar ook trainer van het tweede team van Bayern München.

View publisher imprint