Ajax en PSV verwikkelt in biedingsoorlog na bod van 50 miljoen op toptalent | OneFootball

Ajax en PSV verwikkelt in biedingsoorlog na bod van 50 miljoen op toptalent | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·12 June 2024

Ajax en PSV verwikkelt in biedingsoorlog na bod van 50 miljoen op toptalent

Article image:Ajax en PSV verwikkelt in biedingsoorlog na bod van 50 miljoen op toptalent
Article image:Ajax en PSV verwikkelt in biedingsoorlog na bod van 50 miljoen op toptalent

© IMAGO

PSV en Ajax moeten diep in de buidel te tasten voor Malick Junior Yalcouyé. Volgens Expressen heeft IFK Göteborg al aanbiedingen 50 miljoen Zweedse kronen, omgerekend ongeveer 4,5 miljoen euro, afgewezen. De huidige nummer dertien van Zweden zet in op een biedingsoorlog, aangezien, naast de belangstelling uit de Nederlandse top, onder meer Manchester United, Liverpool en Bayern München geïnteresseerd zijn.


OneFootball Videos


Yalcouyé streek in februari neer bij Göteborg, dat hem voor een onbekend bedrag overnam van het Ivoriaanse ASEC Mimosas. Hij tekende een contract tot eind 2028 en groeide direct uit tot basisspeler onder trainer Jens Berthel Askou. Yalcouyé was tot op heden goed voor elf optredens, waarin hij één keer tot scoren kwam. De achttienjarige middenvelder begon telkens in de basis en moest het laatste duel van Göteborg missen wegens een schorsing.

We hebben een aantal informele voorstellen ontvangen, maar deze waren te laag

- Ola Larsson (technisch directeur IFK Göteborg)

Ondertussen vreest Göteborg voor een razendsnel vertrek van Yalcouyé, die op de radar is verschenen bij diverse Europese topclubs. PSV en Ajax worden ook genoemd als mogelijke bestemmingen voor de Ivoriaanse middenvelder. "We hebben een aantal informele voorstellen ontvangen, maar deze waren te laag", vertelt technisch directeur Ola Larsson. "We gaan kijken of geïnteresseerde clubs nu met een hoger bod aan zullen kloppen."

Göteborg mikt op een transfersom van 70 tot 80 miljoen Zweedse kronen, wat neerkomt op een bedrag van tussen de 6,2 en 7,1 miljoen euro. Ondanks dat er gesproken wordt over een minimale vraagprijs, maar Larsson hoopt op een biedingsoorlog. "Er is veel interesse, dus laat het transfergeweld maar losbarsten", aldus de bestuurder van Göteborg.

View publisher imprint