Ajax en AC Milan bereiken akkoord op hoofdlijnen over transfer Silvano Vos | OneFootball

Ajax en AC Milan bereiken akkoord op hoofdlijnen over transfer Silvano Vos | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·27 August 2024

Ajax en AC Milan bereiken akkoord op hoofdlijnen over transfer Silvano Vos

Article image:Ajax en AC Milan bereiken akkoord op hoofdlijnen over transfer Silvano Vos
Article image:Ajax en AC Milan bereiken akkoord op hoofdlijnen over transfer Silvano Vos

© IMAGO

Silvano Vos gaat de overstap van Ajax naar AC Milan maken. De defensief ingestelde middenvelder had zelf al lang en breed een akkoord met de Italiaanse topclub, die nu ook een akkoord op hoofdlijnen heeft met Ajax. Journalist Luca Bianchin van La Gazzetta dello Sport meldt dat er dinsdag flinke stappen zijn gezet en beide clubs elkaar nagenoeg hebben gevonden in een transfersom.


OneFootball Videos


Het zal niet lang meer duren voordat Vos aangekondigd zal worden als speler van AC Milan. De negentienjarige middenvelder kwam niet meer in de plannen van Ajax voor, waar hij sinds jonge leeftijd onderdeel van de club uitmaakte. Afgelopen weken trainde Vos met Jong Ajax mee nadat Francesco Farioli had besloten om een groep overbodige spelers uit de selectie te zetten in afwachting van hun transfers.

Voor Vos is er nu dan bijna duidelijkheid. Het management van Vos, onder leiding van Pini Zahavi, staat al een tijdje in nauw contact met AC Milan. De Nederlands jeugdinternational wordt gezien als directe versterking voor het nieuw opgezette beloftenteam, dat zal uitkomen in de Serie C, en wordt ook geacht om uiteindelijk de stap naar de hoofdmacht te maken.

Maar hoeveel gaat AC Milan betalen? Bianchin meldt dat de Italiaanse topclub hoopt de middenvelder voor een vast bedrag van drie miljoen euro over te kunnen nemen van Ajax. Dat bedrag kan middels bonussen nog oplopen tot maximaal vijf miljoen euro. Eerder vroegen de Amsterdammers een bedrag van tien miljoen euro voor Vos.

Vos stond voorheen bekend als toptalent op De Toekomst, maar een doorbraak in Ajax 1 is vooralsnog uitgebleven. De balveroveraar speelde zeventien wedstrijden in de hoofdmacht van de club uit Amsterdam. Voor Jong Ajax staat de teller op 56 duels, waarin de rechtspoot 6 keer scoorde en 4 assists leverde. Vos heeft nog een contract tot medio 2028.

View publisher imprint