'Afketsen Bijlow-transfer heeft mogelijk gevolgen voor Ajax' | OneFootball

'Afketsen Bijlow-transfer heeft mogelijk gevolgen voor Ajax' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·27 August 2024

'Afketsen Bijlow-transfer heeft mogelijk gevolgen voor Ajax'

Article image:'Afketsen Bijlow-transfer heeft mogelijk gevolgen voor Ajax'

Het afketsen van Justin Bijlow zijn overgang naar Southampton heeft mogelijk ook gevolgen voor Ajax. De Amsterdammers willen zich naar verluidt nog voor het sluiten van de transferwindow versterken met een nieuwe doelman en hebben onder meer Aaron Ramsdale op hun lijstje staan, maar de 26-jarige sluitpost van Arsenal kan zich nu ook verheugen op de belangstelling van Southampton. Hoewel Ajax een eerste voorstel van tafel geveegd zag worden door Arsenal, blijft de Nederlandse topclub geïnteresseerd.

Dat meldt Sky Sports dinsdagavond althans. Ajax-trainer Francesco Farioli heeft op dit moment drie doelmannen tot zijn beschikking. Naast Remko Pasveer, die tot verbazing van velen in de voorbereiding is gebombardeerd tot eerste doelman, kan de Italiaan ook nog een beroep doen op Diant Ramaj en Jay Gorter. Ramaj zou echter op de nominatie staan om nog vóór 2 september te vertrekken uit Amsterdam. In de zoektocht naar een mogelijke vervanger van de Duitser passeerde in een eerder stadium al de naam van Ramsdale.


OneFootball Videos


Arsenal nam Ramsdale in de zomer van 2021 nog voor bijna dertig miljoen euro over van Sheffield United. Hij is op dit moment slechts reservekeeper in Noord-Londen. Ajax hoopte Arsenal onlangs al te kunnen overtuigen met een huurvoorstel, maar The Gunners legden die aanbieding naast zich neer. Arsenal zet in op een verkoop van Ramsdale, maar Ajax zal eerst zelf spelers van de hand moeten doen alvorens het in de eigen selectie kan investeren. De Amsterdammers werden vervolgens ook in verband gebracht met Andries Noppert (sc Heerenveen) en Alban Lafont (FC Nantes), maar ook zij arriveerden tot op heden niet in de hoofdstad.

View publisher imprint