Willaert ziet betere optie voor Ajax dan Weghorst: 'Pure kwaliteit' | OneFootball

Willaert ziet betere optie voor Ajax dan Weghorst: 'Pure kwaliteit' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·19. August 2024

Willaert ziet betere optie voor Ajax dan Weghorst: 'Pure kwaliteit'

Artikelbild:Willaert ziet betere optie voor Ajax dan Weghorst: 'Pure kwaliteit'
Artikelbild:Willaert ziet betere optie voor Ajax dan Weghorst: 'Pure kwaliteit'

© Videostill ESPN

Cristian Willaert is ingegaan op de mogelijke inkomende transfers van Ajax deze zomer. De Amsterdammers staan op het punt zich te versterken met Daniele Rugani, die op huurbasis overkomt van Juventus. Daarnaast worden onder anderen Wout Weghorst en Sergi Roberto genoemd. Eerstgenoemde ligt tot volgend jaar zomer vast bij Burnley, terwijl de Spanjaard transfervrij is na zijn vertrek bij Barcelona.


OneFootball Videos


Willaert noemt het logisch dat Ajax zich wil versterken met Rugani. "Rechts centraal houd je als Jakov Medic weggaat alleen Josip Sutalo over", vertelt de journalist van ESPN in de podcast Tekengeld. "Daarvan weet je niet helemaal zeker of hij blijft. Francesco Farioli kan het wel willen, maar als een club straks 22 miljoen euro voor hem wil betalen, dan kan Ajax waarschijnlijk geen nee zeggen. Dan zou Rugani wel een oplossing kunnen zijn. Daarnaast kun je met Sutalo alleen ook niet het seizoen in."

Over de komst van Weghorst is Willaert minder enthousiast. "Daar moet nog een transfersom voor neergelegd worden. Het contract loopt nog een jaar, maar goed, het is Burnley, dat is een Engelse club. Die beginnen bij tien miljoen euro na te denken. Daaronder nemen ze bij wijze van spreken de telefoon niet eens op. Misschien overdrijf ik nu een beetje, maar daar moet een som betaald worden waarvan je weet dat je hem waarschijnlijk nooit meer terugkrijgt. Ajax is financieel nog niet zover dat ze aan die deal kunnen denken."

"Dan zijn er de vage geruchten over Sergi Roberto", gaat de verslaggever verder. "Dat zou wat mij betreft misschien nog een betere optie zijn. Je zou graag een pure kwaliteitsspeler op het middenveld willen hebben met verdedigende en sturende capaciteiten. Dat heeft hij, dat kan hij. Dat heeft hij ook in het Spaanse elftal laten zien. Hij kan ook als rechtsback perfect spelen en dat is misschien wel de zwakst bezette positie bij Ajax. Dus ik denk dat dat misschien een hele fijne optie zou zijn. Alleen Sergi Roberto komt van Barcelona. Hij is weliswaar transfervrij, maar hij gaat niet voor anderhalf miljoen per jaar komen. Als je die ook weer vier miljoen gaat betalen, kom je nooit aan die 35 procent bezuiniging op het salaris."

Voor de rechtsbackpositie heeft Farioli op dit moment alleen de beschikking over Devyne Rensch en Anton Gaaei. Laatstgenoemde ging zondag nog in de fout bij beide treffers van NAC Breda, waardoor de promovendus een verrassende 2-1 overwinning kon boeken op Ajax. Rensch heeft nog een contract tot volgend jaar zomer en is nog niet ingegaan op een voorstel tot verlenging. Mede daarom overweegt Ajax de 21-jarige vleugelverdediger te verkopen.

Impressum des Publishers ansehen