Waarom de supporters van PSV goed moeten opletten voor de spits van Duitsland | OneFootball

Waarom de supporters van PSV goed moeten opletten voor de spits van Duitsland | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·9. September 2024

Waarom de supporters van PSV goed moeten opletten voor de spits van Duitsland

Artikelbild:Waarom de supporters van PSV goed moeten opletten voor de spits van Duitsland
Artikelbild:Waarom de supporters van PSV goed moeten opletten voor de spits van Duitsland

© IMAGO

Na de 5-2 overwinning van het Nederlands elftal tegen Bosnië en Herzegovina kan het team van Ronald Koeman de goede lijn dinsdag voortzetten met een overwinning tegen Duitsland. In het team van Julian Nagelsmann loopt volgens de data van SciSports de ideale opvolger van Luuk de Jong bij PSV rond: Deniz Undav van VfB Stuttgart. De spits krijgt van Nagelsmann de kans om zich te bewijzen in de basis dinsdag.


OneFootball Videos


Waar Nederland vorige week ruim met 5-2 won, maakte het team van Nagelsmann gehakt van Hongarije. De Duitsers wonnen met liefst 5-0 en maakten behoorlijke indruk. De nieuwe garde - met talenten als Florian Wirtz en Jamal Musiala - lijkt klaar te zijn om die Mannschaft bij de hand te nemen. Voor Undav was het echter een wedstrijd om snel te vergeten. De 28-jarige spits bleef voor de vierde interland op een rij zonder speelminuten op de bank zitten.

Tegen Oranje hoopt Undav dan eindelijk weer eens zijn opwachting te kunnen maken voor Duitsland. De spits maakte in maart zijn debuut voor zijn land en speelde sindsdien drie interlands (geen treffers). Zijn opvallend late debuut had Undav te danken aan een uitstekend seizoen op huurbasis bij VfB Stuttgart. De Turkse Duitser stond sinds 2022 onder contract bij Brighton & Hove Albion, maar een succes werd Undav allesbehalve in de Premier League. VfB Stuttgart bood de aanvaller uitkomst en nam Undav op huurbasis over in de zomer van 2023.

De tijdelijke komst van Undav bleek een gouden greep voor VfB Stuttgart. De club eindigde op een knappe derde plek in de Bundesliga, bemachtigde een ticket voor de groepsfase van de Champions League en zag spelers razendsnel ontwikkelen. Niet voor niets zitten ook Alexander Nübel, Maximilian Mittelstädt, Angelo Stiller en Chris Führich bij de selectie van Nagelsmann. Met dit vijftal is VfB Stuttgart de opvallende hofleverancier van die Mannschaft op dit moment.

Undav verdiende zijn plek in het Duitse elftal door zijn 19 doelpunten en 10 assists in 33 wedstrijden voor VfB Stuttgart afgelopen seizoen. Die Schwaben besloten deze zomer om Undav definitief over te nemen van Brighton & Hove Albion en betaalden daar 26,7 miljoen euro voor. Een behoorlijk bedrag voor de spits, die volgens de data van FootballTransfers een Estimated Transfer Value van 10,9 miljoen euro vertegenwoordigt.

De spits kent dan ook een merkwaardige loopbaan. Nadat hij doorbrak bij TSV Havelse in de Regionalliga Nord, kwam hij via Eintracht Braunschweig en SV Meppen in 2020 bij Union Sint-Gillis terecht, dat destijds nog op het tweede niveau van België acteerde. Met de club uit Brussel slaagde Undav in zijn eerste jaar om te promoveren naar de Jupiler Pro League, waarna de spits van Turkse komaf echt los kwam. In het seizoen 2021/22 scoorde Undav liefst 25 keer en had hij 10 assists achter zijn naam in 33 wedstrijden. Met het doelpuntentotaal van 25 treffers kroonde Undav zich tot topscorer van de Jupiler League, wat hem een transfer naar Brighton & Hove Albion opleverde.

Hoewel Undav deze zomer een contract tot medio 2027 tekende bij zijn nieuwe club, lijkt PSV in de toekomst een ideale bestemming voor hem te zijn. Met vier sterren op speeltijd en vijf op speelstijl zou de Duitse spits nu al van waarde kunnen zijn voor het team van Peter Bosz. Zeker als De Jong op een gegeven moment besluit om te stoppen. Dat Undav één ster krijgt op formatie heeft alles te maken met het feit dat hij samen met Ermedin Demirovic in een twee-spitsen-systeem speelt bij VfB Stuttgart en vermoedelijk enige tijd nodig zal hebben om zijn draai te vinden in Eindhoven.

Impressum des Publishers ansehen