Volgend trainersontslag in de maak? Niet Riemer, maar wel deze trainer zijn stoel wankelt het meest | OneFootball

Volgend trainersontslag in de maak? Niet Riemer, maar wel deze trainer zijn stoel wankelt het meest | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·17. September 2024

Volgend trainersontslag in de maak? Niet Riemer, maar wel deze trainer zijn stoel wankelt het meest

Artikelbild:Volgend trainersontslag in de maak? Niet Riemer, maar wel deze trainer zijn stoel wankelt het meest

Bij Beerschot begint de situatie nu al nijpend te worden. De Ratten bengelen helemaal onderaan en het spelniveau doet het ergste vermoeden. De stoel van trainer Dirk Kuyt begint dan ook fameus te wankelen.

Beerschot staat na zeven speeldagen laatste in de Jupiler Pro League met slechts 1 punt uit 21, net als drie jaar geleden onder Peter Maes. Toen werd Maes na zeven speeldagen ontslagen, maar Dirk Kuyt blijft voorlopig trainer.


OneFootball Videos


Sportief directeur Benjamin Ehresmann sprak recent zijn vertrouwen uit in Kuyt en de spelersgroep, ondanks de teleurstellende resultaten. Toch groeit de roep om een trainerswissel onder de supporters, zeker na de pijnlijke 3-0 nederlaag tegen Charleroi, aldus GvA.

Het vertrouwen in Kuyt blijft, maar de druk neemt toe. Beerschot speelt zaterdag tegen STVV, en een overwinning lijkt cruciaal om de situatie te keren. Ironisch genoeg werd Maes drie jaar geleden na een nederlaag tegen STVV ontslagen, na een eerdere zware nederlaag in Charleroi.

Het lijkt een herhaling van de geschiedenis, wat de onzekerheid over Kuyts positie vergroot. Beerschot hoopt te vermijden dat het scenario van drie jaar geleden, toen de club onder Javier Torrente pas na Maes’ ontslag de eerste overwinning boekte, zich herhaalt.

Toen zakte de club uiteindelijk naar tweede klasse. Een nieuwe nederlaag kan het lot van Kuyt als trainer bezegelen, zeker met de druk van de achterban in de rug.

Impressum des Publishers ansehen