Vilhena mag vertrekken bij Panathinaikos: Feyenoord-hereniging in Eredivisie beste optie | OneFootball

Vilhena mag vertrekken bij Panathinaikos: Feyenoord-hereniging in Eredivisie beste optie | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·11. September 2024

Vilhena mag vertrekken bij Panathinaikos: Feyenoord-hereniging in Eredivisie beste optie

Artikelbild:Vilhena mag vertrekken bij Panathinaikos: Feyenoord-hereniging in Eredivisie beste optie
Artikelbild:Vilhena mag vertrekken bij Panathinaikos: Feyenoord-hereniging in Eredivisie beste optie

© IMAGO

Het lijkt erop dat het verblijf van Tonny Vilhena bij Panathinaikos binnenkort tot een einde komt. De middenvelder ligt weliswaar nog tot medio 2027 vast in Athene, maar de club is naarstig op zoek naar een nieuwe bestemming voor hem. Met zijn relatief vorstelijke contract drukt hij bovendien ook zwaar op de begroting van Panathinaikos. SC Heerenveen lijkt een uitstekende optie voor hem.


OneFootball Videos


De transferperiode in Griekenland is nog tot donderdag open en Panathinaikos heeft er de afgelopen twee dagen alles aan gedaan om een nieuwe club te vinden voor Vilhena en Benjamin Verbitz. APOEL Nicosia toonde eerder interesse in laatstgenoemde, maar de Cyprioten konden niet voldoen aan de financiële eisen van de Sloveense middenvelder. Voor Vilhena is vooralsnog nog geen concrete interesse getoond.

De Griekse nummer vier van afgelopen seizoen vindt dat het contract van de vijftienvoudig Oranje-international niet meer ‘in verhouding staan tot’ zijn bijdrage aan het team, schrijft Sport DNA. Vorig seizoen was Vilhena geen onbetwiste basisspeler bij oi Prasinoi: in 41 duels kwam hij tot 2.084 minuten. Daarin wist de jeugdexponent van Feyenoord slechts één goal en één assist te noteren. Daarom lijkt ook voor Vilhena zelf een vertrek de beste optie.

In de Eredivisie zou hij volgens de Career Advice Tool van SciSports vooral bij sc Heerenveen veel aan spelen toe kunnen komen. Bovendien passen ook de speelstijl en formatie van de Friezen zeer goed bij de 29-jarige spelverdeler. Vilhena komt bovendien een oude bekende tegen in de persoon van hoofdtrainer Robin van Persie. De twee speelden van 2018 tot 2019 anderhalf jaar lang samen bij Feyenoord. In de zomer van 2019 hing Van Persie zijn voetbalschoenen aan de wilgen en verkaste Vilhena naar het Russische FK Krasnodar.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst. Deze uitkomst is gebaseerd op landen waarvan de transfermarkt op dit moment nog open is

Omdat de Nederlandse transfermarkt gesloten is, zal Heerenveen echter geen zaken kunnen doen met Panathinaikos. Wel is het mogelijk om transfervrije spelers aan te trekken. Om de overstap naar het Abe Lenstra Stadion mogelijk te maken, zou Vilhena dus een akkoord moeten bereiken over een contractontbinding met de Griekse topclub. Die staat voor een dergelijk akkoord waarschijnlijk wel open, maar de vraag is of de linkspoot zelf de financiële offers wil brengen die nodig zijn om een dergelijke overstap mogelijk te maken.

Impressum des Publishers ansehen