Vijfvoudig international kan Dávid Hancko doen vergeten bij Feyenoord | OneFootball

Vijfvoudig international kan Dávid Hancko doen vergeten bij Feyenoord | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25. März 2024

Vijfvoudig international kan Dávid Hancko doen vergeten bij Feyenoord

Artikelbild:Vijfvoudig international kan Dávid Hancko doen vergeten bij Feyenoord
Artikelbild:Vijfvoudig international kan Dávid Hancko doen vergeten bij Feyenoord

Achtergrond

© IMAGO


OneFootball Videos


De kans is aannemelijk dat Dávid Hancko komende zomer zal vertrekken bij Feyenoord. Nadat Paris Saint-Germain afgelopen transferperiode al interesse toonde, is het nu Napoli dat achter de Slowaakse verdediger van Feyenoord aan zit. Mocht Hancko na dit seizoen vertrekken, dan is Feyenoord aan zijn stand verplicht om een kwalitatief waardige opvolger in huis te halen. Zeker met ook op de Champions League komend seizoen. Konstantinos Koulierakis van PAOK is misschien wel de ideale opvolger van Hancko.

Al op achttienjarige leeftijd maakte Koulierakis onder bondscoach Gustavo Poyet zijn debuut in het Griekse nationale elftal. De centrale verdediger had op dat moment al een basisplaats bij PAOK, waar hij inmiddels zestig wedstrijden voor in de benen heeft. De inmiddels twintigjarige verdediger is een vaste waarde bij de club uit Thessaloniki, waar hij de gehele jeugdopleiding van doorliep.

Toch gaat er een moment komen dat Koulierakis de overstap naar een kwalitatief betere competitie wil maken. De Griek ligt nog tot medio 2026 vast bij PAOK en vertegenwoordigt met zijn 4,7 miljoen euro een behoorlijke Estimated Transfer Value. Sterker nog: alleen Kiril Despodov (5,8 miljoen euro) en Giannis Konstantelias (7,7 miljoen euro) hebben een hogere ETV in de selectie van PAOK. Doordat Koulierakis nog maar twee jaar vastligt, zal PAOK komende zomer moeten overwegen om de verdediger van de hand te doen. Naarmate de einddatum van het contract nadert, des te kleiner de kans is dat Koulierakis nog een miljoenenbedrag zal opleveren.

Koulierakis werd eind 2023 nog in verband gebracht met een overstap naar AC Milan, waar ook Finn van Bremen (FC Basel) destijds gezien werd als een optie. PAOK vroeg destijds een bedrag van tien miljoen euro, waarna AC Milan besloot om verder te kijken. Voor Feyenoord biedt dat komende zomer de gelegenheid om wel toe te slaan. De Career Advice Tool van SciSports laat namelijk zien dat Koulierakis een uitstekende aanvulling kan zijn op de huidige achterhoede van de Rotterdammers.

TEXT WIDGET

Career Advice Tool

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Hoewel de twee sterren op ontwikkeling en drie op speeltijd afschrikwekkend kunnen werken, zit hier een duidelijk verhaal achter. Zodra Hancko is vertrokken uit De Kuip, zullen de kansen op speeltijd alleen maar toenemen voor Koulierakis, die Feyenoord kan zien als een tussenstap. De twee sterren op ontwikkeling tonen aan dat Feyenoord niet het plafond is voor de Griek en dat hij het talent heeft om op termijn de top te bereiken, evenals Hancko. Mocht Feyenoord erin slagen om Koulierakis aan te trekken, kan de club hem in de toekomst mogelijk weer met winst verkopen.

Koulierakis kan net als Hancko worden beschouwd als een Ball Playing Defender. Hierdoor zal de Griek weinig aanpassingsproblemen kennen en zo de rol van de Slowaak kunnen overnemen in het team van Arne Slot. Koulierakis blinkt volgens de data vooral uit met zijn passing en opkomende dribbelacties. Mede door zijn voetballende kwaliteiten behoort Koulierakis tot een van de best presterende verdedigers in de Griekse competitie.

Konstantinos Koulierakis behoort tot een van de best presterende verdedigers in de Griekse competitie

Impressum des Publishers ansehen