Vertrokken Ajacied weet na vertrek niet te imponeren: 'Eendagsvlieg' | OneFootball

Vertrokken Ajacied weet na vertrek niet te imponeren: 'Eendagsvlieg' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·8. September 2024

Vertrokken Ajacied weet na vertrek niet te imponeren: 'Eendagsvlieg'

Artikelbild:Vertrokken Ajacied weet na vertrek niet te imponeren: 'Eendagsvlieg'
Artikelbild:Vertrokken Ajacied weet na vertrek niet te imponeren: 'Eendagsvlieg'

© IMAGO

Gabriel Misehouy liet Ajax deze zomer achter zich voor Girona. In Spanje weet de negentienjarige aanvallende middenvelder vooralsnog echter niet te overtuigen bij zijn nieuwe club, dat hem transfervrij oppikte in de Johan Cruijff ArenA. Misehouy kende weliswaar een succesvol debuut, maar belandde vervolgens op een zijspoor.


OneFootball Videos


Ajax zag Misehouy na een slepende soap rond een eventuele contractverlenging uiteindelijk deze zomer transfervrij naar Girona vertrekken. De Nederlands jeugdinternational tekende een contract tot medio 2028 en vertrok zodoende zonder ooit een minuut in de hoofdmacht van Ajax gespeeld te hebben uit Amsterdam. Vorig seizoen kwam hij nog wel 13 duels (7 goals, 3 assists) voor Jong Ajax in actie.

In Spanje gaat men bijna twee maanden na de komst van Misehouy in op de overstap. "Het is een duidelijke gok voor nu en voor de toekomst", schrijft AS. "Als negentienjarige probeert hij een plek te vinden in de selectie van Michel (trainer van Girona, red.), maar de waarheid is dat de trainer veel werk aan hem heeft."

Binnen de club zou niemand twijfelen aan de potentie van Misehouy. Volgens het algoritme van FootballTransfers kan de spelmaker met een Potential van 62,2 ook uitgroeien tot een bruikbare speler in LaLiga, waar hij tot de 30 grootste talenten behoort. Volgens de berichtgeving uit Spanje is er wel werk aan de winkel voor Misehouy.

Na het enige optreden van Misehouy tegen Real Betis werd Michel gevraagd naar zijn mening over het talent. "Hij is een brutale, talentvolle speler uit de Ajax-school", omschreef hij Misehouy. "Maar om een goede voetballer te zijn, heb je ook de juiste mentaliteit en teamgeest nodig. Hij laat zien dat hij een topspeler in wording is, maar als je met hem traint, zie je dat er nog veel te verbeteren is."

Misehouy kwam tot op heden slechts negentien minuten in actie voor Girona. In het duel met Real Betis (1-1) liet de creatieveling zich wel gelden met doelpunt, maar de daaropvolgende duels zat hij drie keer op negentig minuten lang op de bank. Tot overmaat van ramp werd MIsehouy ook niet ingeschreven voor de Champions League, waardoor hij sowieso acht grote Europese duels kan vergeten.

Impressum des Publishers ansehen