Vertrek van Diant Ramaj komt plots dichterbij na nieuws uit Italië | OneFootball

Vertrek van Diant Ramaj komt plots dichterbij na nieuws uit Italië | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·28. Juli 2024

Vertrek van Diant Ramaj komt plots dichterbij na nieuws uit Italië

Artikelbild:Vertrek van Diant Ramaj komt plots dichterbij na nieuws uit Italië
Artikelbild:Vertrek van Diant Ramaj komt plots dichterbij na nieuws uit Italië

© IMAGO

David de Gea gaat geen contract tekenen bij Genoa, meldt de Italiaanse tak van Sky. De 33-jarige doelman, die transfervrij is sinds zijn vertrek bij Manchester United ruim een jaar geleden, stond in de belangstelling van de Italiaanse club. De salariseisen van de Spanjaard waren echter te gortig voor de beleidsmakers bij de Italiaanse nummer elf van vorig seizoen.


OneFootball Videos


Genoa verkocht eerder deze window Josep Martínez aan Inter en is daarom op zoek naar een nieuwe doelman. De Gea heeft zich daarom aangeboden bij il Grifone. Het aanbod is intern besproken, maar men heeft geconstateerd dat het salaris van de goalie simpelweg onbetaalbaar is. De eisen van de 45-voudig international worden als 'onrealistisch' gezien. Het is niet bekend wat De Gea precies eiste.

Artikelbild:Vertrek van Diant Ramaj komt plots dichterbij na nieuws uit Italië

© IMAGO - Josep Martínez maakte onlangs de transfer naar Inter.

De sluitpost zit al sinds 1 juli 2023 zonder club, toen zijn contract bij United afliep. The Red Devils hadden De Gea een aanbieding tegen een verlaagd salaris gedaan. Toen hij die na lang twijfelen wilde accepteren, trok de club de aanbieding echter in en kwam men over de brug met een nóg lager salaris. Daarop besloot de doelman transfervrij de deur achter zich dicht te trekken.

Ramaj mogelijk alsnog naar Genoa

Door de bekoelde interesse in De Gea is het goed mogelijk dat Diant Ramaj nog nadrukkelijker in beeld komt bij Genoa. Gianluca Di Marzio meldde zaterdag dat de club uit Noordwest-Italië al contact heeft gezocht met Ajax over een eventuele overstap. Het is niet bekend hoe de 22-jarige Duitser zelf tegenover een verhuizing naar Genua staat.

Ramaj groeide vorig seizoen uit tot eerste keeper na de blessures van Gerónimo Rulli en Jay Gorter. Francesco Farioli besloot echter om de veertigjarige Remko Pasveer eerste doelman te maken. Ramaj kon zich volgens ESPN niet vinden in die keuze en wil daarom per direct vertrekken uit Amsterdam.

Tim van Duijn, journalist van Voetbal International, liet eerder al weten dat hij verwacht dat Ramaj deze zomer zal vertrekken. "Ik durf wel te zeggen dat hij ergens de komende weken weggaat. Dat zal inderdaad een club uit de Premier League of LaLiga zijn, maar welke weet ik echt niet. Ik weet wel dat hij druk bekeken is door Manchester City en Chelsea, dat die hem wel op de korrel hebben", zei hij in de podcast TransferPioniers.

Van Duijn weet dat er meer clubs interesse hebben in Ramaj. Hij voorspelt dat er nog een extra keeper bij komt als de voormalig jeugdinternational daadwerkelijk vertrekt. "Misschien nog wel twee. Maar dat zal sowieso pas echt concreet worden als er een keeper vertrekt. Ik denk dat Jeffrey de Lange dan wel hoog op het lijstje staat", verwijst de verslaggever naar de 26-jarige doelman van Go Ahead Eagles.

Impressum des Publishers ansehen