Valentijn Driessen wil dat 3 spelers van Oranje resoluut uit de basiself verdwijnen | OneFootball

Valentijn Driessen wil dat 3 spelers van Oranje resoluut uit de basiself verdwijnen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·22. Juni 2024

Valentijn Driessen wil dat 3 spelers van Oranje resoluut uit de basiself verdwijnen

Artikelbild:Valentijn Driessen wil dat 3 spelers van Oranje resoluut uit de basiself verdwijnen

Valentijn Driessen vindt dat Ronald Koeman zijn basisopstelling voor de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk flink op de schop moet gooien. De analist van De Telegraaf geeft in een video-item aan dat hij Memphis Depay, Xavi Simons en Denzel Dumfries naar de reservebank zou verwijzen.

Driessen was daags na het doelpuntloze gelijkspel tegen Frankrijk samen met Pim Sedee aanwezig bij de training van Oranje. Tijdens die training stapten de basisspelers van het Nederlands elftal op de fietsen en werkten de reservespelers en invallers een partijvorm af. Driessen denkt dat drie spelers na de wedstrijd tegen Oostenrijk ook mee gaan doen met de partijtjes.


OneFootball Videos


Dat wil dus zeggen dat ze uit de basiself van Oranje verdwijnen. “Voor een aantal is het denk ik wel de laatste keer dat ze op het fietsje zitten na een wedstrijd. Ik zit naar de training te kijken en ik zou er zo drie uit kunnen pikken die ik niet in de basis zou zetten tegen Oostenrijk. Memphis Depay zou ik vervangen voor Joshua Zirkzee en Joey Veerman voor Xavi Simons. Depay en Simons waren, opnieuw, de dissonanten bij Oranje”, legt de chef voetbal uit.

“Ook Lutsharel Geertruida zou ik erin zetten voor Denzel Dumfries. Die heeft het heel goed gedaan in de minuten die hij maakte tegen Canada en IJsland. Ik vond Dumfries ook zwaar tegenvallen”, sluit Driessen af.

Impressum des Publishers ansehen