Tweede keer op rij raak voor Wullaert, wat deden de andere Flames in het buitenland? | OneFootball

Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·23. September 2024

Artikelbild:Tweede keer op rij raak voor Wullaert, wat deden de andere Flames in het buitenland?

Het nieuwe voetbalseizoen trekt zich overal in de wereld stilaan opnieuw op gang. En daarbij komen ook steeds meer Belgen in het buitenland in actie. Wat deden de Flames in het buitenland dit weekend? Een overzichtje is op zijn plaats.

Engeland

De competitie in de Womens Super League in Engeland is opnieuw begonnen. En dus komen er ook meteen heel wat extra Red Flames in actie.

Liverpool nam het in eigen huis zonder Yana Daniëls op tegen Leicester City, waar Sari Kees op de bank zat en Janice Cayman negentig minuten speelde. Het werd een 1-1 gelijkspel.

Het Everton van Justine Vanhaevermaet (90 minuten) ging zwaar onderuit bij Brighton & Hove Albion: 4-0 werd het voor de thuisploeg. Ook Amber Tysiak (90 minuten) verloor zwaar, met 3-0 voor West Ham bij Manchester United.

Frankrijk

Le Havre speelde met Lisa Lichtfus in doel en de bij de rust ingevallen Silke Demeyere in eigen huis tegen Nantes. Het werd een 0-1 nederlaag door een snel doelpunt van Uffren.

Italië

Tessa Wullaert zit aan haar tweede doelpunt voor Internazionale. Ze scoorde de 1-0 in een 1-1 gelijkspel tegen Milan. Ook Detruyer begon in de basis voor de Milanezen. Sassuolo verloor met 1-0 bij Napoli. Davina Philtjens en Kassie Missipo speelden de hele wedstrijd.

Spanje

Jassina Blom viel bij de rust in voor Tenerife op bezoek bij Espanyol. Het leverde een 0-0 gelijkspel op, goed voor een eerste puntje in drie wedstrijden voor Espanyol en 4 op 9 voor het team van Blom.

Turkije

Fenerbahçe won met 0-5 bij Ünye. Het team van Zoë van Eynde heeft na drie wedstrijden 9 op 9 én een doelsaldo van 20-1.