Topschutters Super League: Amélie Delabre krijgt gezelschap van jonge Gentse | OneFootball

Topschutters Super League: Amélie Delabre krijgt gezelschap van jonge Gentse | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·11. September 2024

Topschutters Super League: Amélie Delabre krijgt gezelschap van jonge Gentse

Artikelbild:Topschutters Super League: Amélie Delabre krijgt gezelschap van jonge Gentse

We zijn er opnieuw aan begonnen in het vrouwenvoetbal en dat leverde opnieuw heel wat doelpunten op. Hoe werden die verdeeld? Het overzicht, ook dit seizoen gaan we er gewoon simpelweg mee door!

In totaal vielen op speeldag 2 van het nieuwe seizoen in de Super League uiteindelijk 10 doelpunten in vier wedstrijden. Het competitieformat is dan ook gewijzigd, met nog maar acht ploegen in plaats van tien vorig seizoen.


OneFootball Videos


De acht teams zorgden wel voor spektakel. Samen zorgden ze voor 10 doelpunten in de vier wedstrijden op de tweede speeldag. Enfin, het is te zeggen: het waren maar zes teams in drie wedstrijden, want Anderlecht - Club YLA ging niet door vanwege de Champions League.

10 doelpunten op speeldag 2 in de Super League

Dat brengt het totaal in de Super League na speeldag 2 op 22 doelpunten in 7 wedstrijden, of een gemiddelde van 3.14 doelpunten per wedstrijd.

Amélie Delabre scoorde deze week niet, want ze zat in Malta voor de Champions League. Ze blijft wel leider in het topschuttersklassement in de Super League - al krijgt ze het gezelschap wel van Karlijn Helsen. De komende weken zullen we jullie verder op de hoogte houden van het reilen en zeilen.

De topschutterslijst na speeldag 2:

1. Karlijn Helsen, Amélie Delabre 32. Noémie Gelders 23. Amber Maximus, Sarah Wijnants, Luna Vanzeir, Julie Biesmans, Emma Van Britsom, Gwen Duijsters, Imani Prez, Inara Bouker, Lisa Petry, Aurélie Reynders, Mariam Abdulai Toloba, Sára Pusztai, Léna Hubaut, Anaïs Bey Temsamani 1

Impressum des Publishers ansehen