The Guardian weet hoe groot de kans is dat Ten Hag aanblijft bij Manchester United | OneFootball

The Guardian weet hoe groot de kans is dat Ten Hag aanblijft bij Manchester United | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·16. Mai 2024

The Guardian weet hoe groot de kans is dat Ten Hag aanblijft bij Manchester United

Artikelbild:The Guardian weet hoe groot de kans is dat Ten Hag aanblijft bij Manchester United
Artikelbild:The Guardian weet hoe groot de kans is dat Ten Hag aanblijft bij Manchester United

© IMAGO

Er wordt naar verwachting in de komende veertien dagen een beslissing gemaakt over de toekomst van Erik ten Hag bij Manchester United, meldt The Guardian. Daarbij is de kans dat de Nederlander zijn baan behoudt 'fifty-fifty'. Het plan van de clubleiding van United is om het lot van de manager te bepalen na de FA Cup-finale op 25 mei, wanneer de ploeg van Ten Hag het opneemt tegen Manchester City.


OneFootball Videos


De beoordeling van Ten Hag wordt voornamelijk gedaan door minderheidsaandeelhouder Sir Jim Ratcliffe, sportief directeur Sir Dave Brailsford, waarnemend algemeen directeur Jean-Claude Blanc en technisch directeur Jason Wilcox. Mocht United de FA Cup binnenslepen, dan zou dat zijn zaak ten goede komen, te meer omdat the Red Devils het gehele seizoen al geteisterd worden door blessures en problemen buiten het veld.

Artikelbild:The Guardian weet hoe groot de kans is dat Ten Hag aanblijft bij Manchester United

© IMAGO - Kieran McKenna is een van de kandidaten om Erik ten Hag op te volgen bij Manchester United.

Ten Hag heeft nog een contract tot de zomer van 2025. Als besloten wordt om al komende zomer te vervangen, ligt al een lijst met mogelijke vervangers klaar. Op die lijst staan onder meer de namen van Kieran McKenna (Ipswich Town), Thomas Frank (Brentford), Thomas Tuchel (Bayern München) en de Engelse bondscoach Gareth Southgate.

Ten Hag is sinds de zomer van 2022 manager van United, maar zijn positie ligt dit seizoen zwaar onder druk. Na een verdienstelijk debuutseizoen, waarin de League Cup werd gewonnen en de derde plaats werd veiliggesteld, staat de club uit Manchester nu met nog een wedstrijd te gaan achtste in de Premier League. De zevende plek lijkt het maximaal haalbare: nummer zes Chelsea heeft drie punten meer en een veel beter doelsaldo (+13 vs. -3).

Eerder meldde Manchester Evening News dat José Mourinho staat te springen om opnieuw de manager van Manchester United te worden. De Portugees heeft vertrouwelingen verteld dat hij 'lopend' naar Manchester zou gaan om de club voor een tweede keer onder zijn hoede te hebben. Mourinho werd in de zomer van 2016 aangesteld als hoofdtrainer van de gevallen topclub, maar moest in december 2018 het veld ruimen. Hij werd eerder dit seizoen ontslagen door AS Roma.

Impressum des Publishers ansehen