Ten Hag grijpt de macht bij Manchester United met stevige eisen | OneFootball

Ten Hag grijpt de macht bij Manchester United met stevige eisen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·28. Juni 2024

Ten Hag grijpt de macht bij Manchester United met stevige eisen

Artikelbild:Ten Hag grijpt de macht bij Manchester United met stevige eisen
Artikelbild:Ten Hag grijpt de macht bij Manchester United met stevige eisen

© IMAGO

De toekomst van Erik ten Hag bij Manchester United ziet er rooskleurig uit, zo constateert het Algemeen Dagblad. De 54-jarige Nederlander staat op het punt om een nieuw contract te tekenen en kan op korte termijn twee nieuwe assistenten verwelkomen. Het lijkt er om die reden dan ook op dat Ten Hag 'de teugels stevig in handen heeft' op Old Trafford.


OneFootball Videos


Ten Hag onthulde eerder deze maand al aan een verrassingsbezoek te hebben gehad van de clubleiding van Manchester United over zijn contractverlenging. Volgens Engelse media werden de uitspraken van de Nederlandse oefenmeester niet gewaardeerd bij de Engelse topclub, maar desondanks zal Ten Hag op korte termijn zijn handtekening zetten onder een nieuwe verbintenis.

Ineos verloor in één klap het initiatief. Ten Hag legde een stevig eisenpakket op tafel, waaronder een verbeterd contract

- Geert Langendorff (Algemeen Dagblad)

"Na diepgaand overleg kwamen ze tot de conclusie dat Ten Hag alsnog de meest geschikte persoon voor de klus was", schrijft journalist Geert Langendorff. "Ineos verloor in één klap het initiatief. Ten Hag legde een stevig eisenpakket op tafel, waaronder een verbeterd contract."

"Met de bevestiging van het nieuws van de aanstaande aanstelling van René Hake tot assistent bij Manchester United kwam de leiding van de club uit de Premier League in zijn hemd te staan", schrijft Langendorff. "De keuze voor de coach van Go Ahead Eagles kon alleen uit de koker zijn gekomen van trainer Ten Hag."

De clubleiding van Manchester United kwam in zijn hemd te staan. De keuze voor de coach van Go Ahead Eagles kon alleen uit de koker zijn gekomen van trainer Ten Hag

- Geert Langendorff (Algemeen Dagblad)

Ten Hag ligt, na het bezoek van Manchester United aan zijn vakantieadres, nu tot medio 2027 vast op Old Trafford. De komst van Hake bevestigt hoe Ten Hag de macht naar zich toe heeft getrokken. "Wie nog twijfelde aan het fundament onder zijn positie, kreeg met de naderende aanstelling van Hake een antwoord", concludeert Langendorff. "Met Hake krijgt Ten Hag een vertrouweling, geen stroman van Ineos."

Naast Hake zal Ten Hag ook Ruud van Nistelrooij verwelkomen als nieuwe assistent. De oud-voetballer zat sinds zijn vertrek vorig jaar bij PSV zonder club en leek lang op weg naar een nieuwe klus als hoofdtrainer. Van Nistelrooij werd gelinkt aan Leicester City en Burnley, maar staat nu voor een terugkeer bij Manchester United als assistent van Ten Hag.

Impressum des Publishers ansehen