Steven Defour kijkt bedenkelijk bij uitspraak van Ronald Koeman, vlak voor Nederland - Frankrijk | OneFootball

Steven Defour kijkt bedenkelijk bij uitspraak van Ronald Koeman, vlak voor Nederland - Frankrijk | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·21. Juni 2024

Steven Defour kijkt bedenkelijk bij uitspraak van Ronald Koeman, vlak voor Nederland - Frankrijk

Artikelbild:Steven Defour kijkt bedenkelijk bij uitspraak van Ronald Koeman, vlak voor Nederland - Frankrijk

Steven Defour ziet Frankrijk als favoriet voor de EK-wedstrijd tegen Nederland. De voormalig middenvelder van de Belgische nationale ploeg verwacht dat de verdedigers van Oranje minder aan aanvallen zullen toekomen dan ze gewend zijn.

“Nederland voetbalt graag en voetbalt graag open”, zegt Defour vrijdagavond als analist bij het Belgische VRT. “Ik denk dat Frankrijk daar wel van kan profiteren. Met Dembélé en Thuram op de flanken, weet ik niet of Aké zich offensief zo kan uitleven als hij deed tegen Polen. Hetzelfde geldt voor Dumfries. Dat valt dus af te wachten.”


OneFootball Videos


De VRT toont ook beelden van de persconferentie van Ronald Koeman. Defour kijkt bedenkelijk als Koeman zegt dat het eventuele meespelen van Mbappé het wedstrijdplan van Oranje niet verandert. “Ik zou er toch wel aandacht aan besteden. Ik zou toch wel een plan bedenken voor het geval Mbappé alsnog speelt. Ik denk dat dat wel iets verandert aan de wedstrijd.”

Als Mbappé meespeelt met zijn gebroken neus, dan zal hij een masker dragen. “Ik heb er nog nooit mee gespeeld, maar ik denk wel dat het lastig is. Het beperkt je zicht een beetje. Maar ik denk dat het misschien nog iets te vroeg zal zijn voor Mbappé”, voorspelt de oud-middenvelder van onder meer Standard Luik, FC Porto en Anderlecht.

Impressum des Publishers ansehen