Sneijder kraakt keuze Farioli: 'Hij had hem het vertrouwen moeten geven' | OneFootball

Sneijder kraakt keuze Farioli: 'Hij had hem het vertrouwen moeten geven' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24. Oktober 2024

Sneijder kraakt keuze Farioli: 'Hij had hem het vertrouwen moeten geven'

Artikelbild:Sneijder kraakt keuze Farioli: 'Hij had hem het vertrouwen moeten geven'
Artikelbild:Sneijder kraakt keuze Farioli: 'Hij had hem het vertrouwen moeten geven'

© Ziggo Sport

Wesley Sneijder snapt niet dat Ajax begint met Wout Weghorst tegen FK Qarabag. De Amsterdammers nemen het in de Europa League vanaf 18.45 uur op tegen de club uit Azerbeidzjan. Trainer Francesco Farioli heeft zijn elftal op vier plekken gewijzigd en begint met Weghorst in de basis, waardoor Brian Brobbey naar de bank verdwijnt.


OneFootball Videos


"Brobbey is het dit seizoen nog niet. Wout heeft het geluk gehad dat hij inviel en zijn goaltjes weer meepikte. Ik ben nog steeds van mening dat Farioli Brobbey vertrouwen had moeten geven. Hij blééf maar rouleren, na een uur werd hij steeds gewisseld. Juist in dat laatste half uur ontstaan er in de Nederlandse competitie ruimtes", zegt Sneijder bij Ziggo Sport.

Tafelgenoot Alex Pastoor brengt nog een nuance in. Volgens de voormalig trainer van onder meer NEC is het onderscheid tussen eerste en tweede keus in Nederland veel groter dan omringende landen. "In Nederland gaan we altijd wel heel erg uit van een basiself en de wissels. In de landen om ons heen wordt meer ingespeeld op de tegenstander."

Farioli liet zich in aanloop naar het Europa League-treffen met Qarabag ook al uit over de spitsendiscussie bij Ajax. De 35-jarige oefenmeester wilde de situatie vooral niet groter maken dan hij is. "Ik heb niet met Brobbey gezeten. Dat is ook niet nodig. We moeten er geen zaak van maken. Het gaat niet alleen om Brian, maar om het team."

De Italiaan gaf toe met een luxeprobleem te kampen in de punt van de aanval, waar hij naast Brobbey en Weghorst ook nog Chuba Akpom tot zijn beschikking heeft. "We hebben drie heel goede spitsen", stelde Farioli. "Wat dat betreft zijn wij denk ik het sterkste team in de Eredivisie. Ik denk niet dat er een andere ploeg is met meer goede spitsen. Het is aan mij het beste in ze naar boven te halen."

Brobbey was vorig seizoen een van de lichtpuntjes bij Ajax, maar wist die lijn niet door te trekken naar de huidige voetbaljaargang. In twaalf wedstrijden was de 22-jarige spits slechts goed voor een goal en twee assists. Weghorst was in 152 minuten voor Ajax, verdeeld over vijf duels, goed voor drie goals en een assist.

Impressum des Publishers ansehen