PSV hoopt torenhoge vraagprijs te drukken met nieuw 'Jerdy Schouten-scenario' | OneFootball

PSV hoopt torenhoge vraagprijs te drukken met nieuw 'Jerdy Schouten-scenario' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·3. Juli 2024

PSV hoopt torenhoge vraagprijs te drukken met nieuw 'Jerdy Schouten-scenario'

Artikelbild:PSV hoopt torenhoge vraagprijs te drukken met nieuw 'Jerdy Schouten-scenario'
Artikelbild:PSV hoopt torenhoge vraagprijs te drukken met nieuw 'Jerdy Schouten-scenario'

© IMAGO

PSV hoopt nog altijd op de komst van Sepp van den Berg, weet Marco Timmer. De journalist van Voetbal International vertelt dat er veel interesse is voor de verdediger van Liverpool na zijn goede seizoen bij 1. FSV Mainz 05. De vraagprijs van Liverpool van twintig miljoen euro is op voorhand onbetaalbaar voor PSV, maar desondanks zijn de Eindhovenaren niet kansloos.


OneFootball Videos


"Hij is 22 jaar, 1,93 meter lang, hij heeft 33 wedstrijden in de competitie gespeeld bij Mainz, hij is groot, sterk en snel en past dus perfect in het spel van Peter Bosz ver van het doel", schetst Timmer. "Maar zijn entourage heeft na zijn goede seizoen bij Mainz tegen mij gezegd dat er echt veel 'grotemenerenclubs' voor deze jongen zijn."

Dat betekent echter niet dat PSV op voorhand kansloos is, weet Timmer. "Jerdy Schouten heeft dezelfde zaakwaarnemer als Van den Berg en met hem is hetzelfde gebeurd als wat ik nu zie. Van den Berg heeft meteen na het laatste fluitsignaal kenbaar gemaakt dat hij wil vertrekken bij Liverpool. Hij moet zich wel ontwikkelen. Dat kan hij in de Champions League doen en dat wil hij graag. PSV is natuurlijk een club waar hij alles zal gaan spelen en weer een volgende stap kan zetten."

"Wat je bij Schouten zag, is dat hij vanaf het begin duidelijk heeft gemaakt dat hij naar PSV wilde", vervolgt de clubwatcher. "Bologna zei toen: 'Ja, maar AC Milan wil meer betalen, zo'n twintig miljoen. Daarop zeiden Schouten en zijn management: 'Maar ik wil naar PSV en nergens anders heen.' Van den Berg heeft eerst aangegeven dat hij weg wil en heeft in een interview in De Telegraaf aangegeven dat hij de transferprijs te hoog vindt. Daarmee krijg je een speler die ontevreden is en weg wil. Er is een goede club, die wil dit en dit betalen. Daar wil hij graag naartoe. En uiteindelijk zag je dat dat bij Schouten zijn vruchten afwierp, ook omdat Bologna het hem gunde."

Van den Berg verkaste als groot talent van PEC Zwolle in de zomer van 2019 op zeventienjarige leeftijd voor een kleine twee miljoen euro naar Liverpool. Hij kwam in totaal vier duels uit voor de hoofdmacht en werd daarnaast verhuurd aan Preston North End en Schalke 04. Afgelopen seizoen streek Van den Berg op huurbasis neer bij Mainz, waar hij in totaal 35 wedstrijden speelde en 3 keer tot scoren kwam. Mainz en Liverpool hadden recentelijk de onderhandelingen over een definitieve transfer opgestart.

Impressum des Publishers ansehen