PSG zet naast Lutsharel Geertruida nog een Nederlandse verdediger op de lijst | OneFootball

PSG zet naast Lutsharel Geertruida nog een Nederlandse verdediger op de lijst | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·27. Juni 2024

PSG zet naast Lutsharel Geertruida nog een Nederlandse verdediger op de lijst

Artikelbild:PSG zet naast Lutsharel Geertruida nog een Nederlandse verdediger op de lijst
Artikelbild:PSG zet naast Lutsharel Geertruida nog een Nederlandse verdediger op de lijst

© IMAGO

Paris Saint-Germain heeft ook Dean Huijsen op de lijst met transferdoelwitten gezet, meldt L'Equipe. De verdediger ligt nog tot medio 2028 vast bij Juventus, dat hem afgelopen halfjaar verhuurde aan AS Roma. Huijsen heeft ook een Nederlands paspoort, maar besloot onlangs om na meerdere jeugdinterlands voor Oranje uit te komen voor het Spaanse nationale elftal.


OneFootball Videos


PSG is volgens Santi Aouna niet tevreden over het niveau van de huidige verdediging, die daarom flink op de schop gaat. Alleen de toekomst van Marquinhos, Nuno Mendes en de langdurig geblesseerde Lucas Hernández ligt zo goed als zeker in Parijs. Presnel Kimpembe is te blessuregevoelig gebleken en ook Nordi Mukiele mag vertrekken. Ook de toekomsten van Danilo Pereira en grootverdiener Milan Skriniar, die intern 'niet echt gewaardeerd' wordt, staan ter discussie. Achraf Hakimi wordt wel als topspeler gezien, maar kan mogelijk een concreet aanbod van een andere club krijgen deze zomer.

Artikelbild:PSG zet naast Lutsharel Geertruida nog een Nederlandse verdediger op de lijst

© IMAGO - Leny Yoro geldt als topkandidaat voor Paris Saint-Germain.

In Parijs heeft men daarom verschillende namen omcirkeld. Daarbij geldt Leny Yoro van LOSC Lille als topkandidaat. De achttienjarige verdediger staat bekend als een van de grootste talenten van Frankrijk en wordt ook begeerd door Real Madrid. Ondanks zijn tot medio 2025 lopende contract wil men in Lille echter nog tientallen miljoenen ontvangen voor de mandekker. De vraagprijs ligt naar verluidt op ongeveer zestig miljoen euro.

Huijsen geldt, net als de eveneens door PSG begeerde Lutsharel Geertruida van Feyenoord, als een goedkopere optie. De verwachting is dat Juventus ongeveer twintig miljoen euro wil voor de negentienjarige Spaanse Nederlander. Feyenoord heeft de vraagprijs voor Geertruida vastgesteld op 25 miljoen euro, meldde Sky-journalist Florian Plettenberg eerder.

Geertruida is momenteel met Nederland op het EK en is volledig gefocust op het toernooi. Feyenoord weet dat het lastig zal zijn om Geertruida te behouden. Naast PSG is de rechtspoot de laatste maanden ook al in verband gebracht met RB Leipzig, Bayern München en het Liverpool van Arne Slot. Zijn contract loopt bovendien tot medio 2025, waardoor Feyenoord moet verkopen om een transfervrij vertrek te voorkomen.

PSG werd eerder ook concreet in verband gebracht met Dávid Hancko. De zaakwaarnemer van de 26-jarige Slowaak bevestigde in januari dat onder meer de Parijzenaren interesse hadden. Destijds werd de centrale verdediger, die tot medio 2028 vastligt in Rotterdam, echter te duur bevonden door de Franse landskampioen. Inmiddels is vooral Atlético Madrid nadrukkelijk in de markt voor de linksbenige mandekker.

Impressum des Publishers ansehen