Pascal Jansen spreekt zich uit over interesse Ajax en Feyenoord | OneFootball

Pascal Jansen spreekt zich uit over interesse Ajax en Feyenoord | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20. Mai 2024

Pascal Jansen spreekt zich uit over interesse Ajax en Feyenoord

Artikelbild:Pascal Jansen spreekt zich uit over interesse Ajax en Feyenoord
Artikelbild:Pascal Jansen spreekt zich uit over interesse Ajax en Feyenoord

© NOS

Pascal Jansen wacht, sinds zijn ontslag bij AZ in januari, nog altijd op een nieuwe club. De 51-jarige oefenmeester zat zondagavond aan tafel bij Studio Voetbal, waar hij inging op de mogelijke interesse van Ajax en Feyenoord. Jansen gaf desgevraagd te kennen dat hij niet benaderd is door zowel de Amsterdammers als de Rotterdammers, maar voerde wel 'interessante gesprekken' met andere clubs.


OneFootball Videos


AZ nam in januari afscheid van Jansen wegens tegenvallende resultaten. De Alkmaarders begonnen voortvarend aan het seizoen, maar rond de jaarwisseling kwam de klad erin. De clubleiding van AZ had niet het volste vertrouwen dat Jansen het op de rit zou krijgen, waarna ontslag volgde. Hij werd opgevolgd door Maarten Martens, die ook volgend seizoen het vertrouwen krijgt als hoofdtrainer.

Nee, maar dat steekt me niet. Ze weten me te vinden als ze denken dat ik een geschikte kandidaat ben en voor de rest vaar ik gewoon mijn eigen koers

- Pascal Jansen op de vraag of hij is benaderd door Ajax of Feyenoord

Ajax, dat destijds al op zoek was naar een trainer voor volgend seizoen, werd direct genoemd als potentiële bestemming. De geruchten werden heviger nadat Jansen werd gesignaleerd op de tribunes van de Johan Cruijff ArenA. In het praatprogramma werd hem gevraagd of hij was benaderd door Ajax. "Nee", reageerde Jansen stellig.

Feyenoord, dat door het vertrek van Arne Slot ook op zoek moet naar een nieuwe hoofdtrainer, benaderde Jansen daarnaast ook niet. "En dat steekt me niet", legde Jansen uit. "Ze weten me te vinden als ze denken dat ik een geschikte kandidaat ben en voor de rest vaar ik gewoon mijn eigen koers."

Jansen heeft nog geen concrete aanbiedingen ontvangen, maar zat wel om tafel met twee potentiële werkgevers. "Dat waren prachtige gesprekken en ik heb mooie clubs bezocht in de afgelopen maanden", aldus Jansen, die de namen van de desbetreffende clubs niet wilde prijsgeven. "Ze zijn voorbij gekomen in de media, ja."

Eerder werd Jansen genoemd als kandidaat bij Olympiakos en later kwam ook naar buiten dat hij in beeld was bij Spartak Moskou en Lech Poznan. Bij de laatstgenoemde club werd John van de Brom ontslagen. Hij is vanaf volgend seizoen onder voorbehoud de nieuwe trainer van Vitesse.

Impressum des Publishers ansehen