Opnieuw een streep door wedstrijd van Ajax: duel met FC Utrecht afgelast | OneFootball

Opnieuw een streep door wedstrijd van Ajax: duel met FC Utrecht afgelast | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·9. September 2024

Opnieuw een streep door wedstrijd van Ajax: duel met FC Utrecht afgelast

Artikelbild:Opnieuw een streep door wedstrijd van Ajax: duel met FC Utrecht afgelast

Ook de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht gaat op last van Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam, niet door. De ploegen zouden elkaar op zondag 15 september treffen in de Johan Cruijff ArenA, maar op die dag vindt er een nieuwe politiestaking plaats. De Amsterdamse driehoek (Halsema, de politie en het Openbaar Ministerie) heeft besloten om een streep door de wedstrijd te zetten wegens de aangekondigde politiestakingen.

De politie kondigde vrijdag opnieuw acties aan in het Eredivisie-programma na de interlandbreak. Omdat de agenten hun werkzaamheden op 15 september neerleggen, zijn er geen polities aanwezig voor de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht. Hierdoor kunnen de veiligheid van de spelers, supporters en de openbare orde in de stad niet gegarandeerd worden, aldus de driehoek.


OneFootball Videos


De Amsterdammers zijn hierdoor opnieuw de pineut, nadat vorige speelronde al een streep ging door De Klassieker tegen Feyenoord. Deze wedstrijd zou op 1 september worden gespeeld, maar kan nu pas op 30 oktober worden ingehaald.

Dat betekent dat de teller van gespeelde Eredivisie-wedstrijden ook ná dit weekend nog op twee staat, terwijl andere ploegen dan al vijf duels achter de rug hebben. Pas op woensdag 18 september komt Ajax weer in actie, als Fortuna Sittard op bezoek komt in Amsterdam.

Impressum des Publishers ansehen