Nog één optie over voor Isaac Babadi na sluiten Eredivisie-transfermarkt | OneFootball

Nog één optie over voor Isaac Babadi na sluiten Eredivisie-transfermarkt | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·10. September 2024

Nog één optie over voor Isaac Babadi na sluiten Eredivisie-transfermarkt

Artikelbild:Nog één optie over voor Isaac Babadi na sluiten Eredivisie-transfermarkt
Artikelbild:Nog één optie over voor Isaac Babadi na sluiten Eredivisie-transfermarkt

© IMAGO

Het is nog maar zeer de vraag of Isaac Babadi dit seizoen veel aan spelen gaat toekomen in het eerste van PSV. De aanvallende middenvelder moet in de pikorde Guus Til, Malik Tillman en de momenteel geblesseerde Ismael Saibari voor zich dulden. Daarom lijkt een (tijdelijk) vertrek een goede optie voor hem. De opties zijn na het sluiten van de transfermarkt in veel landen echter beperkt.


OneFootball Videos


Rik Elfrink zei vorige maand nog dat hij het gevoel had dat Babadi klaar was voor meer Eredivisie-minuten. Hij is echter het slachtoffer van de goede bezetting op het middenveld van PSV. “Ook dit seizoen heeft hij Til, Tillman, Saibari, Joey Veerman en Jerdy Schouten voor zich. Ja, het middenveld is eigenlijk overvol en Richard Ledezma hoort daar ook nog bij. Tygo Land is er natuurlijk nog. Dus het middenveld van PSV is al behoorlijk bemand”, aldus de clubwatcher van het Eindhovens Dagblad.

Eerder bleek uit data van SciSports dat onder meer FC Groningen een goede club voor Babadi zou zijn om aan speeltijd te komen. De transfermarkt in Nederland is inmiddels echter gesloten, waardoor een overstap naar de Trots van het Noorden er tot januari niet inzit voor de negentienjarige spelverdeler. De markt is nog wel open in Griekenland, Turkije, Servië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Van alle clubs in deze landen lijkt Sivasspor de beste bestemming voor Babadi, die in het Philips Stadion nog tot medio 2028 vastligt. De club, vorig seizoen de nummer zeven van Turkije, heeft met zomeraanwinst Alex Pritchard in feite maar een gespecialiseerde aanvallende middenvelder. De Oranje-jeugdinternational kan mogelijk wat creativiteit aan het elftal van Bülent Uygun toevoegen.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

De Career Advice Tool van SciSports beoordeelt de match tussen Babadi en Sivasspor met een Club Fit van 84 op basis van kans op speeltijd. Bij de Turkse middenmoter heeft de creatieveling niet alleen zeer veel kans op speeltijd, ook de formatie en speelstijl van de club passen goed bij hem. Daardoor is de kans groot dat Babadi in Sivas ook goed tot zijn recht zal komen. Een huurdeal met de club van onder meer Queensy Menig lijkt daarom voor alle partijen een uitstekende oplossing.

Impressum des Publishers ansehen