Nederlanders op X vallen over Rik Elfrink na ophef over 'Simons-achtige goal' Rodri | OneFootball

Nederlanders op X vallen over Rik Elfrink na ophef over 'Simons-achtige goal' Rodri | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·30. Juni 2024

Nederlanders op X vallen over Rik Elfrink na ophef over 'Simons-achtige goal' Rodri

Artikelbild:Nederlanders op X vallen over Rik Elfrink na ophef over 'Simons-achtige goal' Rodri

Het doelpunt van Rodri tegen Georgie op zondagavond deed een beetje denken aan het doelpunt van Xavi Simons tegen Frankrijk, maar volgens Nederlandse fans is de goal van de Spanjaard meer rechtsgeldig. Journalist Rik Elfrink kreeg veel kritiek te verwerken toen hij de twee doelpunten met elkaar vergeleek.

Het doelpunt van Simons tegen Frankrijk werd afgekeurd omdat Denzel Dumfries keeper Mike Maignan het duiken onmogelijk maakte en in buitenspelpositie stond. Rodri schoot ietwat vergelijkbaar raak tegen Georgië: een afstandsschot in de verre hoek, met een teamgenoot (Alvaro Morata) in de baan van het schot. Aangezien Morata veel minder dichtbij de keeper staat en zicht niet lijkt te belemmeren, werd het Spaanse doelpunt goedgekeurd.


OneFootball Videos


Journalist Rik Elfrink vond dat echter een belachelijke beslissing: als het doelpunt van Simons werd afgekeurd, moest dat bij Rodri ook gebeuren, vond hij. Elfrink schrijft op X: 'Rodri heeft een streepje voor op Xavi Simons dit EK. VAR decides.' Veel Nederlandse voetbalfans snappen op hun beurt juist niks van de tweet van Elfrink. 'Je lijkt nu net de hockeycommentator' en 'Bijzonder dat mensen die zich zoveel met voetbal bezighouden, de simpelste regels niet snappen' waren enkele reacties, terwijl iemand anders schreef: 'Je ziet het verschil toch wel?'

Impressum des Publishers ansehen