Nederlander genoemd als opvolger Erik ten Hag bij Manchester United | OneFootball

Nederlander genoemd als opvolger Erik ten Hag bij Manchester United | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·3. August 2024

Nederlander genoemd als opvolger Erik ten Hag bij Manchester United

Artikelbild:Nederlander genoemd als opvolger Erik ten Hag bij Manchester United
Artikelbild:Nederlander genoemd als opvolger Erik ten Hag bij Manchester United

© IMAGO

Manchester United heeft alle vertrouwen in de toekomst met Erik ten Hag. De oefenmeester verlengde recent zijn contract tot medio 2026 en ziet de selectie deze zomer flink versterkt worden. Toch houdt men er in Engeland rekening mee dat het alsnog een zwaar jaar kan worden voor Ten Hag en dat hij vroegtijdig op straat zal komen te staan. Clubicoon Dwight Yorke weet precies wie Ten Hag gaat opvolgen op Old Trafford.


OneFootball Videos


Ten Hag zette deze zomer zijn technische staf nog meer naar zijn hand door het toevoegen van René Hake en Ruud van Nistelrooij als zijn assistenten. Volgens Yorke is het echter niet ondenkbaar dat Van Nistelrooij in beeld komt bij een mogelijk vertrek van Ten Hag als zijn opvolger: “Iedereen weet wat Manchester United gaat doen wanneer ze Erik ten Hag ontslaan”, zegt Yorke bij BoyleSports. “Dat is namelijk Ruud van Nistelrooij aanstellen. Dat is allesbehalve een fijne situatie wanneer je de manager bent.”

Persoonlijk zou ik niet in deze situatie willen zitten

- Dwight Yorke, BoyleSports

“Ik ken Ruud persoonlijk en hij is een geweldige kerel, maar hij heeft zijn eigen ambities.” Volgens Yorke is het dan ook niet ondenkbaar dat Van Nistelrooij staat te springen om Ten Hag op termijn op te volgen in Manchester: “Die ambities heeft hij in het verleden ook duidelijk gemaakt.” Niet voor niets was Van Nistelrooij eigenlijk van plan om als hoofdtrainer aan de slag te gaan na zijn vertrek bij PSV, maar kon hij deze kans bij Manchester United niet laten liggen. Yorke verwacht dan ook dat Van Nistelrooij direct zal worden doorgeschoven bij een vertrek van Ten Hag: “Tenzij Ruud besluit om te vertrekken als Ten Hag weg moet, maar persoonlijk zou ik niet in deze situatie willen zitten.”

Hoewel Yorke hoopt op een goede afloop, ziet hij de toekomst van Ten Hag somber in. Volgens het clubicoon heeft dat te maken met de technische staf: “Ik denk dat het niet goed zit met de omgeving. Je hoopt natuurlijk altijd dat je team wint en ik weet zeker dat dat het geval is met Ruud, maar als dat niet lukt, is er maar één persoon die daarvoor de schuld krijgt en ontslagen wordt.”

Impressum des Publishers ansehen