Na Rodri trekt ook Thibaut Courtois aan de alarmbel | OneFootball

Na Rodri trekt ook Thibaut Courtois aan de alarmbel | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·19. September 2024

Na Rodri trekt ook Thibaut Courtois aan de alarmbel

Artikelbild:Na Rodri trekt ook Thibaut Courtois aan de alarmbel

Mancehster City-speler Rodri dropte eerder deze week een bommetje door te zeggen dat een spelersstaking dichterbij lijkt te komen. Thibaut Courtois trekt nu ook aan de alarmbel.

Steeds meer profvoetballers uiten hun ongenoegen over de overvolle voetbalkalender. Heel wat grotere clubs moeten enorm veel wedstrijden spelen.


OneFootball Videos


Als Manchester City bijvoorbeeld in elke toernooi de finale haalt, zijn dat er maar liefst 73 voor de Engelse topclub. Iets wat voor de spelers niet meer gaat.

Thibaut Courtois begrijpt het helemaal. "Rodri heeft gelijk”, begon hij bij de populaire Spaanse streamer Ibai Llanos volgens HLN. "Er zijn zo veel matchen. Fans willen het beste voetbal zien, maar er moet een balans zijn. Te veel matchen betekent ook meer blessures."

De vele wedstrijden kunnen wel eens voor blessures zorgen, daar kan Courtois zeker van meespreken. "Er is de Nations League, het WK voor clubs waar matchen aan zijn toegevoegd..."

"Mensen zeggen dat we veel geld verdienen en niet mogen klagen. Dat klopt ook, maar we moeten een balans vinden. De beste spelers gaan op deze manier niet altijd kunnen spelen", besluit de doelman.

Impressum des Publishers ansehen