Mikautadze krijgt wind van voren vanuit Amsterdam: ‘Jammer genoeg niets waar van zijn verhaal | OneFootball

Mikautadze krijgt wind van voren vanuit Amsterdam: ‘Jammer genoeg niets waar van zijn verhaal | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15. Mai 2024

Mikautadze krijgt wind van voren vanuit Amsterdam: ‘Jammer genoeg niets waar van zijn verhaal

Artikelbild:Mikautadze krijgt wind van voren vanuit Amsterdam: ‘Jammer genoeg niets waar van zijn verhaal
Artikelbild:Mikautadze krijgt wind van voren vanuit Amsterdam: ‘Jammer genoeg niets waar van zijn verhaal

© IMAGO

Georges Mikautadze maakt afgelopen zomer voor zestien miljoen euro de overstap van FC Metz naar Ajax en werd gezien als dé topaankoop van Sven Mislintat. Een succes werd zijn komst niet in Amsterdam. Na een handvol wedstrijden keerde Mikautadze afgelopen transferperiode terug naar FC Metz, dat een optie tot koop heeft bedongen van dertien miljoen euro tijdens de onderhandelingen. De aanvaller gaf voornamelijk Ajax de schuld van belabberde tijd in Amsterdam, maar daar lijkt niet iedereen het mee eens te zijn.


OneFootball Videos


“Ik heb meer dan twee maanden in een hotel doorgebracht. Ik zat alleen op die kamer, ik werd gek', zei Mikautadze eerder in een interview met L'Équipe. De aanvaller voelde zich na zijn komst naar Amsterdam door Ajax aan zijn lot overgelaten: “De club hielp me niet veel met het zoeken naar een appartement. Ik heb op eigen houtje een Airbnb gehuurd, waar mijn gezin meer dan een maand met me heeft gewoond. Ik kende niemand, ik sprak de taal niet: de voorwaarden om te slagen waren voor mij niet aanwezig. Elke speler moet zich gerespecteerd voelen om te kunnen presteren. Ik was teleurgesteld. Nu ben ik verhuurd, maar ze laten niets van zich horen. Ze zijn me vergeten bij Ajax.”

Als hij dan in de krant zegt dat hij niet geholpen is, ligt het misschien ook een beetje aan jezelf

- John van Loen, oud-speler van onder meer FC Utrecht, Feyenoord en Ajax

Volgens Edwin Presser van Eurotalents Sportmanagement is er weinig waar van de woorden van Mikautadze. Het bureau werd door Ajax ingeschakeld om de landing van Mikautadze in Amsterdam soepel te laten verlopen: “Toen Mikautadze naar Ajax gingen hebben wij contact gehad met diverse personen binnen Ajax om Mikautadze samen met de club te begeleiden.”

John van Loen werd samen met de stiefdochter van Presser ingeschakeld om Mikautadze te begeleiden: “ John weet precies wat er gevraagd wordt van een spits bij Ajax, maar Mikautadze had hier geen zin in en wilde alles zelf en alleen doen. Het is niet eerlijk dat hij nu Ajax een trap na geeft van zijn eigen onwil om te slagen bij Ajax.”

Volgens de oud-prof ligt het grotendeels aan Mikautadze zelf dat hij niet zijn draai heeft weten te vinden in Amsterdam: “Na de training vroeg ik of we iets voor hem konden betekenen. We wilden iets met hem eten in een Georgisch restaurant in Hilversum. Daar stond hij voor open, maar uiteindelijk hebben we niets van hem gehoord. We hebben alles aangeboden om hem te helpen. Als hij dan in de krant zegt dat hij niet geholpen is, ligt het misschien ook een beetje aan jezelf.”

Eenmaal terug in Frankrijk heeft Mikautadze weer de smaak te pakken. De aanvaller scoort aan de lopende band en is de enige reden waarom FC Metz nog niet is gedegradeerd. Sinds zijn terugkeer naar FC Metz scoorde Mikautadze al elf keer in de competitie, waarmee hij er onder meer voor zorgde dat de club drie punten pakte tegen Le Havre, Lens en Clermont Foot. Mede door zijn bizarre prestaties in de Ligue 1 is de aanvaller op de radar verschenen van clubs als AS Monaco en Atlético Madrid.

Impressum des Publishers ansehen