Meerdink: “De concurrentie is mooi, dat houdt je scherp” | OneFootball

Meerdink: “De concurrentie is mooi, dat houdt je scherp” | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: AZFanpage

AZFanpage

·17. September 2024

Meerdink: “De concurrentie is mooi, dat houdt je scherp”

Artikelbild:Meerdink: “De concurrentie is mooi, dat houdt je scherp”

Afgelopen zaterdag won AZ met klinkende cijfers van SC Heerenveen en na afloop van de wedstrijd was Mexx Meerdink zich ervan bewust zijn hij samen met zijn ploeggenoten geschiedenis heeft geschreven. “Dit is fantastisch natuurlijk, als je met 9-1 mag winnen. De grootste overwinning in de geschiedenis, dat geeft een trots gevoel”, geeft de spits aan.

Collega aanvaller Troy Parrott eiste met vier treffers een hoofdrol op tegen de Friezen, maar ook Mexx Meerdink vond zijn naam na afloop terug op het scoreformulier. “Ik werd weggestuurd door Ruben, waarbij de bal op m’n rechter uitkwam. Ik kapte naar links, waarna ik de bal even kwijt was”, geeft aanvaller aan.


OneFootball Videos


“Gelukkig vond ik de bal snel weer en kon hem goed neerleggen voor mijn linker. Ik schoot hem daarna goed in denk ik. Op die plek moet je gewoon hoog in de korte hoek schieten. Het gaf een fantastisch gevoel, waarbij ook de nodige ontlading vrijkwam.”

Rust

Ondanks dat de eindstand weinig aan de verbeelding overlaat ging het voor rust zeker niet heel makelijk tegen de ploeg van Van Persie. “De eerste twintig minuten waren top”, geeft Meerdink aan. “Alleen in het laatste kwarier voor rust verzwakten wij iets, waardoor Heerenveen er een aantal keer goed uit kon komen. Dat mag gewoon niet.”

“In de rust heeft de trainer dat ook aangestipt en ons een positieve boost gegeven. Ik denk dat we dat goed hebben opgepakt in de tweede helft. Het resulteerde in meer energie na rust, wat zich uiteindelijk vertaalde in twee snelle goals van Troy. De wissels die erin kwamen probeerden vervolgens ook weer extra energie te geven en ik denk dat we dat met z’n allen goed hebben gedaan.”

Concurrentie

Daar waar Meerdink tegen RKC al scoorde, daar stond Parrott tot de wedstrijd tegen Heerenveen nog droog. Het is iets waar de collega-aanvallers het wel over hebben gehad. “Als spits zijnde wil je goals maken”, laat Meerdink desgevraagd weten.

Artikelbild:Meerdink: “De concurrentie is mooi, dat houdt je scherp”

14-09-2024: Voetbal: AZ – SC HeerenveenEredivisie seizoen 2024-2025

“Voor de wedstrijd zei ik al tegen Troy dat dit zijn moment zou worden. Denk er niet aan dat je moet scoren, het komt vanzelf. Dat hij er dan vier mag maken is ontzettend mooi voor hem.”

“Als je dan op de bank zit begint het ook te kriebelen en wil je ook scoren als je erin komt. Troy kwam na de wedstrijd direct naar me toe om me te feliciteren met een mooie goal. We maken elkaar op die manier alleen maar beter. Dat zegt ook wat over het team. We gunnen het elkaar allemaal, dat is een mooi iets.”

Niet alleen is er de concurrentie met Troy Parrott voor de rol als eerste spits, Meerdink is op dit moment ook in een strijd verwikkeld met Zeefuik voor een plek achter de Ier. “Dat is juist mooi, het houdt je scherp”, vertelt de aanvaller over die strijd.

“Ook met Lequincio heb ik een goede band. Na de training werken we vaak nog samen af. Op die manier maken we ook elkaar weer sterker. Zijn moment gaat ook zeker nog komen.”

Fitheid

Meerdink begon dit seizoen met wat fysieke ongemakken, maar voelt zich naar eigen zeggen inmiddels goed. “Ik ben momenteel fit. Ik doe er alles aan om zo fit mogelijk te blijven en beschikbaar te zijn voor het team. Ik doe nu ook aan yoga om mijn lichaam constant fit te houden. Ik weet dat als ik beschikbaar ben, dat ik een prima spits kan zijn voor AZ. Dat is nu het belangrijkste, fit zijn en beschikbaar zijn.”

Impressum des Publishers ansehen