Marc Wilmots laat er geen gras over groeien bij Schalke 04 en haalt speler op van Charleroi en Kortrijk | OneFootball

Marc Wilmots laat er geen gras over groeien bij Schalke 04 en haalt speler op van Charleroi en Kortrijk | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·22. Juni 2024

Marc Wilmots laat er geen gras over groeien bij Schalke 04 en haalt speler op van Charleroi en Kortrijk

Artikelbild:Marc Wilmots laat er geen gras over groeien bij Schalke 04 en haalt speler op van Charleroi en Kortrijk

Martin Wasinski zag zijn contract bij Charleroi ten einde lopen en daar heeft Schalke 04 van geprofiteerd om hem meteen in huis te halen. De club uit Gelsenkirchen heeft dat nieuws ondertussen ook wereldkundig gemaakt.

Ondanks zijn rol als consultant voor de RTBF tijdens het EK, vergeet Marc Wilmots natuurlijk zijn functie als sportief directeur van Schalke 04 niet.


OneFootball Videos


De club heeft zojuist de komst van een nieuwe versterking aangekondigd... uit de Pro League. Martin Wasinski heeft namelijk een contract van drie jaar ondertekend in het Ruhrgebied.

De 20-jarige centrale verdediger, gelanceerd door Edward Still bij Charleroi, kreeg geen verlenging bij de Zebra's. Vorig seizoen werd hij zelfs uitgeleend door Kortrijk, waar hij slechts 8 wedstrijden speelde.

Wasinski aan de herstart... Schalke 04 ook

Hij komt dus naar Gelsenkirchen zonder veel ritme in de benen. Aan de andere kant zal Schalke noodzakelijkerwijs moeten streven naar promotie naar de Bundesliga na een zeer moeilijk seizoen onder Karel Geraerts.

Geconfronteerd met ernstige financiële problemen, kan de club zijn situatie nog wat gecompliceerder zien worden bij een langer verblijf in de Duitse tweede divisie.

"Martin is een intelligente speler, die het spel kan openen. Hij is nog maar twintig jaar oud, maar speelde al meer dan veertig wedstrijden in de Belgische eerste klasse (44, red.). Naast zijn ervaring heeft hij de wil om zich te blijven ontwikkelen bij Schalke."

Impressum des Publishers ansehen