Manchester United was bijna akkoord met twee managers voor langer aanblijven Ten Hag | OneFootball

Manchester United was bijna akkoord met twee managers voor langer aanblijven Ten Hag | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·13. Juni 2024

Manchester United was bijna akkoord met twee managers voor langer aanblijven Ten Hag

Artikelbild:Manchester United was bijna akkoord met twee managers voor langer aanblijven Ten Hag
Artikelbild:Manchester United was bijna akkoord met twee managers voor langer aanblijven Ten Hag

© IMAGO

The Athletic heeft in een analyse meer duiding gegeven bij het langer aanblijven van Erik ten Hag bij Manchester United. Lange tijd leek het erop dat de Nederlander, die met United een dramatisch seizoen kende, de laan uit zou vliegen. Na een lange periode van onduidelijkheid besloot de club echter alsnog langer met de zittende manager door te gaan.


OneFootball Videos


Het winnen van de FA Cup, waarin United in de finale met 1-2 won van stadsrivaal Manchester City, wordt onder meer genoemd als een omslagpunt. De publieke perceptie rond Ten Hag veranderde toen zijn ploeg de beker won. "De mensen van INEOS (het bedrijf van Ratcliffe, red.) hadden altijd gezegd dat ze de ruis van buitenaf zouden negeren om de prestaties objectief te analyseren, maar mensen in de skybox van directeurs zagen een paar angstige uitdrukkingen, in plaats van puur gelukkige, toen United beslag wist te leggen op een stuk zilverwerk." De beleidsmakers voelden de roep om Ten Hag aan te laten blijven groeien.

Desalniettemin leek Ten Hag nog altijd de zak te krijgen, te meer omdat hij niet bij de seizoensevaluatie werd uitgenodigd. Mede-eigenaar Sir Jim Ratcliffe en sportief directeur Sir Dave Brailsford hebben in de week na de FA Cup-winst de opties afgewogen en meerdere gesprekken met potentiële kandidaten gehouden. Een van die kandidaten, Mauricio Pochettino, viel in de eerste week van juni al af.

De Duitser Thomas Tuchel maakte echter wel een zeer goede indruk. Twee weken na de bekerwinst heeft Tuchel met de beleidsmakers over financiële voorwaarden gesproken in Monaco, waar Ratcliffe woont. Uiteindelijk kwamen de partijen echter niet tot een akkoord en besloot Tuchel zelf de gesprekken te staken. De verwachting is dat hij nu een sabbatical zal nemen.

Vertegenwoordigers van United hebben daarna ook met Roberto De Zerbi gepraat over de salarisverwachtingen, maar de klik met de Italiaan was niet goed, schrijft The Athletic. "Uiteindelijk heeft INEOS een afweging gemaakt of een van deze kandidaten een verbetering zou zijn ten opzichte van Ten Hag en kwam men nog vóór de bestuursvergadering in Monaco terug op het oorspronkelijke plan (om Ten Hag te ontslaan). De campagnes in de Premier League en de Champions League waren ver onder de verwachtingen, maar in de ogen van velen bij de club was er sprake van verzachtende omstandigheden, met name door het recordaantal blessures. Er wordt ook gezegd dat INEOS de algemene veerkracht van Ten Hag en zijn inspanningen om Alejandro Garnacho en Kobbie Mainoo door te laten breken respecteert."

Impressum des Publishers ansehen