Manchester United sluit 'verschrikkelijke deal' voor Van de Beek | OneFootball

Manchester United sluit 'verschrikkelijke deal' voor Van de Beek | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·7. Juli 2024

Manchester United sluit 'verschrikkelijke deal' voor Van de Beek

Artikelbild:Manchester United sluit 'verschrikkelijke deal' voor Van de Beek
Artikelbild:Manchester United sluit 'verschrikkelijke deal' voor Van de Beek

© IMAGO

Manchester United en Donny van de Beek zijn zo goed als zeker van elkaar verlost, zo melden diverse media. De Engelse topclub bereikte namelijk een akkoord met Girona over de komst van de 27-jarige middenvelder, die afgelopen seizoen nog werd verhuurd aan Eintracht Frankfurt. De Duitse subtopper had een optie tot koop, maar besloot deze niet te lichten.


OneFootball Videos


Het boek van Van de Beek bij Manchester United sluit na vier jaar. De negentienvoudig Oranje-international werd in de zomer van 2020 overgenomen van Ajax, maar kwam totaal niet uit de verf op Old Trafford. Na 2,157 minuten, verdeeld over 62 duels, in het shirt van Manchester United en twee teleurstellende verhuurperiodes, heeft Girona toegeslagen voor Van de Beek.

Manchester United moet wel genoegen nemen met een megaverlies voor Van de Beek. The Red Devils zijn namelijk akkoord gegaan met een transfersom van slechts 500.000 euro. Volgens Fabrizio Romano kan het bedrag middels bonussen op basis van gespeelde wedstrijden komend seizoen stijgen naar ongeveer vijf miljoen euro. Spaanse bronnen melden dat de transfersom in totaal kan stijgen naar maximaal vijftien miljoen euro.

Engelse media schrijven over een 'verschrikkelijke deal', doelend op het miljoenenverlies wat Manchester United lijdt door het akkoord met Girona. The Mancunians legden eerder nog minimaal 39 miljoen euro op tafel voor Van de Beek en moeten nu in het meest gunstige geval genoegen nemen met een verlies van liefst 24 miljoen euro.

In Spanje gaat Van de Beek met Girona de Champions League in. De stuntploeg kende een uitstekend seizoen en eindigde uiteindelijk op de derde plaats achter Real Madrid en Barcelona. Girona heeft veel vertrouwen in Van de Beek, die op het punt staat om een vierjarige verbintenis te tekenen. De verwachting is dat de transfer begin volgende week wordt afgerond.

Manchester United deed er alles aan om Van de Beek te slijten deze zomer. De controleur kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Frankfurt, dat een optie tot koop had bedongen. De Duitsers zagen er echter niets in om Van de Beek voor minimaal elf miljoen euro definitief over te nemen.

De verwachtingen in Zuid-Europa zijn hoog, mede door het succes van Daley Blind bij Girona. "Hij is, net als Blind, van de Hollandse School en hij is onbetwistbaar in de verdediging van Girona", schrijft Relovo. De 34-jarige verdediger werd vorig jaar transfervrij overgenomen van Bayern München, waar hij in januari 2023 neerstreek na zijn abrupte vertrek bij Ajax.

Impressum des Publishers ansehen