Maarten Vandevoordt laat zich uit over stunttransfer van Mike Penders naar Chelsea | OneFootball

Maarten Vandevoordt laat zich uit over stunttransfer van Mike Penders naar Chelsea | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·4. September 2024

Maarten Vandevoordt laat zich uit over stunttransfer van Mike Penders naar Chelsea

Artikelbild:Maarten Vandevoordt laat zich uit over stunttransfer van Mike Penders naar Chelsea

Maarten Vandevoordt trok onlangs naar RB Leipzig. Hij zag vanuit Duitsland hoe Mike Penders ook al snel werd weggeplukt door Chelsea.

Maarten Vandevoordt maakte deze zomer zijn langverwachte move naar RB Leipzig. Hij werd twee jaar geleden al verkocht, maar mocht nog bij Genk blijven om te groeien.


OneFootball Videos


Hij zag vanuit de Duitsland dat ook Mike Penders al snel werd weggeplukt bij de Limburgers. Chelsea kocht de doelman voor maar liefst 20 miljoen euro.

Ook Vandevoordt was verrast door de plotse transfer van zijn ex-ploegmaat. "Net zoals iedereen, denk ik. Maar ik ken Mike heel goed. Ook buiten het voetbal zijn we goede vrienden, dus ik wist wel van de interesse", vertelde hij bij Het Nieuwsblad.

"Mike is een goeie gast en een doelman met veel kwaliteiten. Chelsea wordt een goede volgende stap. Het is hem dubbel en dik gegund", gaat hij verder.

Vandevoordt en Penders zijn lang geen uitzonderingen bij KRC Genk. "En het zoveelste bewijs dat de Genkse keepersopleiding tot de beste in Europa behoort. Ik ken weinig andere Europese clubs die zo veel goede doelmannen hebben voortgebracht", besluit de keeper.

Impressum des Publishers ansehen