Kassa rinkelt voor NEC na toptransfer van Ferdi Kadioglu naar Premier League | OneFootball

Kassa rinkelt voor NEC na toptransfer van Ferdi Kadioglu naar Premier League | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·3. Mai 2024

Kassa rinkelt voor NEC na toptransfer van Ferdi Kadioglu naar Premier League

Artikelbild:Kassa rinkelt voor NEC na toptransfer van Ferdi Kadioglu naar Premier League
Artikelbild:Kassa rinkelt voor NEC na toptransfer van Ferdi Kadioglu naar Premier League

© IMAGO

Ferdi Kadioglu maakt komende zomer de overstap naar Arsenal, melden Turkse media. De voormalig speler van NEC zou zijn jawoord hebben gegeven aan de club uit Londen op een meerjarige verbintenis en zal spoedig zijn handtekening gaan zetten onder het contract bij Arsenal. Aangezien NEC een doorverkooppercentage heeft bedongen tijdens de onderhandelingen met Fenerbahce, ontvangt de club uit Nijmegen vermoedelijk een riant bedrag voor de linksback.


OneFootball Videos


Kadioglu verliet NEC in 2018 voor slechts 1,4 miljoen euro en groeide in Turkije uit tot een sensatie. De aanvallende middenvelder maakte de overstap naar de linksbackpositie en speelde zichzelf in de nationale ploeg van Turkije. Inmiddels staat de teller voor de in Arnhem geboren linksback al op vijftien interlands.

Reden voor zijn basisplaats bij Turkije is zijn uitstekende ontwikkeling bij Fenerbahce. De 24-jarige linksback, die ook op rechts uit de voeten kan, is dit seizoen een vaste waarde in het team van Dusan Tadic, Jayden Oosterwolde en Sebastian Szymański. Kadioglu speelde dit seizoen al liefst 47 wedstrijden voor de Turkse topclub, waarin hij goed was voor 3 doelpunten en was hij 5 keer als aangever betrokken bij een goal.

De ontwikkeling van Kadioglu viel de laatste maanden ook op in de Premier League, waar meerdere clubs achter hem aan zaten. Uiteindelijk is het Arsenal dat de strijd om de linksback heeft gewonnen van clubs als bijvoorbeeld Tottenham Hotspur en ook Bayer Leverkusen. Kadioglu is vooral gehaald om het mogelijke vertrek van Oleksandr Zinchenko op te vangen. De Oekraïner voldoet niet aan de eisen van Mikel Arteta en mag vertrekken uit Londen.

Zodra de deal rond is, zal er een behoorlijk bedrag naar Nijmegen vloeien. Kadioglu beschikt momenteel over een Estimated Transfer Value van 16,5 miljoen euro en naar verluidt heeft NEC een doorverkooppercentage van minstens 10% bedongen tijdens de onderhandelingen met Fenerbahce. In dat geval kunnen de Nijmegenaren komende zomer een bedrag van 1,65 miljoen euro tegemoet zien. Daarbij ontvangt NEC vermoedelijk ook nog een opleidingsvergoeding.

Impressum des Publishers ansehen