Jordan Henderson baalt van transferbeleid bij Ajax: 'We zijn kwaliteit kwijtgeraakt' | OneFootball

Jordan Henderson baalt van transferbeleid bij Ajax: 'We zijn kwaliteit kwijtgeraakt' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·22. September 2024

Jordan Henderson baalt van transferbeleid bij Ajax: 'We zijn kwaliteit kwijtgeraakt'

Artikelbild:Jordan Henderson baalt van transferbeleid bij Ajax: 'We zijn kwaliteit kwijtgeraakt'
Artikelbild:Jordan Henderson baalt van transferbeleid bij Ajax: 'We zijn kwaliteit kwijtgeraakt'

© IMAGO

Jordan Henderson heeft zich zaterdag na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-1) uitgelaten over het transferbeleid van Ajax afgelopen zomer. De middenvelder gaf op de persconferentie aan te balen over het vertrek van meerdere bepalende spelers binnen Ajax en hoopt tegelijkertijd dat andere spelers hun verantwoordelijkheid pakken.


OneFootball Videos


Na het vertrek van Steven Bergwijn en de blessure van Steven Berghuis, erkende Henderson dat het team hierdoor zwakker was geworden. "Dat zijn twee geweldige spelers, en natuurlijk zouden ze in elk team gemist worden," gaf hij toe. Toch benadrukte hij dat Ajax nog steeds spelers had die kansen konden creëren, hoewel het tegen Go Ahead Eagles niet lukte.

Henderson gaf verder aan dat het verliezen van Bergwijn en Carlos Forbs op de laatste transferdag verre van ideaal was. Dit zorgde ervoor dat Anton Gaaei als rechtsbuiten moest spelen. "We zijn kwaliteit kwijtgeraakt, maar met de spelers die vandaag speelden, kon het ook," zei hij, terwijl hij benadrukte dat er meer geleverd moet worden in een-tegen-eensituaties. Hij sloot af door te benadrukken dat het niet alleen aan de buitenspelers ligt: "We moeten als team beter worden, maar het had vandaag gewoon niet genoeg impact."

Door het vertrek van Steven Bergwijn en het misgrijpen van Kamaldeen Sulemana, is Mika Godts de enige echte linksbuiten in de selectie van de Amsterdammers. Mykhaylo Mudryk van Chelsea kan daar verandering in brengen. De Londenaren hebben het gevoel dat de aanvaller niet voldoende kwaliteit heeft om op termijn een absolute meerwaarde te worden op Stamford Bridge en overwegen de 24-voudig international te verhuren. Hier liggen de kansen voor Ajax.

Impressum des Publishers ansehen