Joey Veerman haalt uit naar PSV na mislopen transfer: ‘Dat heeft ook niet meegewerkt’ | OneFootball

Joey Veerman haalt uit naar PSV na mislopen transfer: ‘Dat heeft ook niet meegewerkt’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·10. September 2024

Joey Veerman haalt uit naar PSV na mislopen transfer: ‘Dat heeft ook niet meegewerkt’

Artikelbild:Joey Veerman haalt uit naar PSV na mislopen transfer: ‘Dat heeft ook niet meegewerkt’
Artikelbild:Joey Veerman haalt uit naar PSV na mislopen transfer: ‘Dat heeft ook niet meegewerkt’

© IMAGO

Joey Veerman hoopte afgelopen zomer een transfer te maken naar het buitenland. Echter bleef het lange tijd stil en besloot de middenvelder zich te richten op zijn seizoen bij PSV. In gesprek met ESPN vertelt Veerman openlijk over zijn zomer en het mislopen van een transfer.


OneFootball Videos


Veerman leek voor het openen van de transfermarkt samen met Johan Bakayoko een van de zekerheidjes op het gebied van uitgaande transfers. De Oranje-international kende een uitstekend seizoen 2023/24, waarin hij met PSV beslag legde op de landstitel. Veerman had een belangrijk aandeel in het succes van de Eindhovense club met 7 goals en 19 assists in 41 wedstrijden.

Hans Kraay junior begint het gesprek met de vraag of de wedstrijd tegen Oostenrijk op het EK in Duitsland, waarin Veerman vroegtijdig naar de kant werd gehaald, invloed heeft gehad op zijn transferzomer: “Ik heb geen idee. Als ik eerlijk ben, denk ik van niet.” Veerman weet dat het eigenlijk een andere oorzaak heeft dat hij nog speelt in het Philips Stadion: “Het is natuurlijk hun goed recht, hoor. Maar ze (PSV, red) zijn hoog in de boom gaan zitten. Dat heeft natuurlijk ook niet meegewerkt.”

Veerman vertelde eerder aan ESPN dat er van interesse geen sprake was. Toch komt de middenvelder daar nu op terug: “Uiteindelijk zijn er wat dingetjes geweest. Marseille, een Premier League-club en nog een andere club, maar PSV ging er niet mee akkoord.” Kraay weet vervolgens te melden dat Olympique Marseille met een bod van 25 miljoen euro aan tafel is gekomen: “Uiteindelijk is het helemaal niet zo ver gekomen. Ik heb alleen gehoord dat ze interesse hadden en een bepaald bedrag wilden betalen, maar daar is het bij gebleven. Het is er niet toe gekomen dat ik er over na moest gaan denken.”

Van een transfer kwam het niet. Toch weet Veerman precies waar hij heen wil in de toekomst: “Premier League is niet per se een droom voor mij. Ik zou heel graag in Spanje of Italië willen spelen juist. Dat spreekt me altijd aan. Het leven daar vind ik ook belangrijk. Het is mooi om daar te voetballen hoor ik van allerlei jongens bij het Nederlands elftal.” Toch is het voor Veerman geen ramp om speler van PSV te zijn: “Hier speel je Champions League en doe je mee om het kampioenschap. Dat lever je niet zo maar in.”

Impressum des Publishers ansehen