Ivan Perisic won advies bij voormalig PSV'er in over transfer: 'Hij heeft me overtuigd' | OneFootball

Ivan Perisic won advies bij voormalig PSV'er in over transfer: 'Hij heeft me overtuigd' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·18. September 2024

Ivan Perisic won advies bij voormalig PSV'er in over transfer: 'Hij heeft me overtuigd'

Artikelbild:Ivan Perisic won advies bij voormalig PSV'er in over transfer: 'Hij heeft me overtuigd'
Artikelbild:Ivan Perisic won advies bij voormalig PSV'er in over transfer: 'Hij heeft me overtuigd'

© IMAGO

PSV heeft zich versterkt met Ivan Perisic. De Kroaat tekent woensdag een contract tot het einde van dit seizoen in Eindhoven, nadat hij eerder al de medische keuring met succes doorliep. Perisic was transfervrij na zijn vertrek bij Hajduk Split afgelopen zomer en is de eerste Kroaat ooit in dienst van PSV.


OneFootball Videos


Dinsdagochtend bracht transfermarktexpert Fabrizio Romano de primeur dat PSV dicht bij de komst van Perisic is. De Kroatisch international is in beeld als opvolger van Hirving Lozano, die komende winter naar San Diego FC vertrekt. Daarnaast meldde Jeroen Kapteijns dat Perisic ook als linksback gebruikt kan worden, daar PSV op deze positie personeelsproblemen heeft.

"Om zoveel wedstrijdervaring te hebben moet je een goede speler zijn, die vrijwel altijd fit is", legt directeur voetbalzaken Earnest Stewart uit op de clubwebsite. "Anders kom je daar bij lange na niet aan. Met het aanstaande vertrek van Hirving Lozano was er een vacature op de vleugel, maar hij kan op veel verschillende posities uit de voeten. Met Ivan slaan we dus meerdere vliegen in één klap.”

Perisic zelf is ook erg blij met deze kans en won advies in bij een voormalig PSV'er: "Sinds ik transfervrij ben, heb ik gewacht op een optie als deze: een club en omgeving waar ik me goed bij voel en waarmee ik prijzen kan winnen. Ik heb mijn oud-ploeggenoot Denzel Dumfries gevraagd om advies, en dat heeft me alleen maar overtuigd dat PSV de juiste stap is. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan, alles te geven en prijzen te winnen.”

De Eindhovense clubleiding acht de komst van de 136-voudig international (33 goals) hard nodig, om zo extra kwaliteit aan de selectie toe te voegen. Perisic kan zowel voorin als achterin, waar PSV met personele problemen kampt, op de flanken uit de voeten. Daarnaast wordt ook de routine van de voormalig speler van onder meer Bayern München en Inter gewaardeerd.

Hoewel Perisic niet speelgerechtigd zal zijn voor de groepsfase van de Champions League, kan hij PSV in de Eredivisie van waarde zijn. Peter Bosz kan hem als buitenspeler en als linksback kunnen inzetten. Directeur voetbalzaken Earnest Stewart besloot zelfs niet af te reizen naar Turijn voor het Champions League-duel met Juventus (3-1 verlies), om de deal met Perisic zo snel mogelijk rond te krijgen.

Perisic wordt gezien als vervanger van Hirving Lozano. De 29-jarige Mexicaan vertrekt komende winter naar San Diego FC, dat gaat debuteren in de Major League Soccer. De zeventigvoudig international, die in de zomer van 2023 voor vijftien miljoen euro werd overgenomen van Napoli, levert de Eindhovenaren nu twaalf miljoen euro op.

Impressum des Publishers ansehen