FR12.nl

·1. Juli 2024

Gimenez vroegtijdig uitgeschakeld op Copa América

Artikelbild:Gimenez vroegtijdig uitgeschakeld op Copa América

Santiago Gimenez heeft een teleurstellend Copa América achter de rug. De spits van Feyenoord is in de groepsfase met Mexico uitgeschakeld. Gimenez verlaat het toernooi zonder een doelpunt gemaakt te hebben en dat levert forse kritiek op van de Mexicaanse supporters.

Mexico speelde zondagnacht de beslissingswedstrijd tegen Ecuador. De ploeg van Jaime Lozano moest winnen om een vroegtijdige uitschakeling te voorkomen. In het University of Phoenix Stadium werd er met 0-0 gelijkgespeeld en dat betekende dat Mexico op een teleurstellende derde plek is geëindigd in Groep B.

In de eerste helft kopte Santi over het doel. Na de rust raakte de spits de buitenkant van de paal. In de slotfase leek Mexico een uitstekende kans te krijgen op de winnende goal, maar de VAR draaide de gegeven strafschop terug na een vermeende overtreding op Guillermo Martínez. De aanvaller van PUMAS ging te gemakkelijk naar de grond, zo was het oordeel.

Gimenez speelde tegen Venezuela en Jamaica een uur, maar kreeg nu de gehele wedstrijd de kans om zich te bewijzen. De aanvaller ontving met een 6.1 de laagste beoordeling van de spelers die op het veld stonden. De vroege uitschakeling betekent wel dat Gimenez eerder met vakantie kan en zijn verdiende rust kan pakken de komende weken.