Feyenoord maakt op Deadline Day opvolger van Geertruida officieel | OneFootball

Feyenoord maakt op Deadline Day opvolger van Geertruida officieel | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·2. September 2024

Feyenoord maakt op Deadline Day opvolger van Geertruida officieel

Artikelbild:Feyenoord maakt op Deadline Day opvolger van Geertruida officieel
Artikelbild:Feyenoord maakt op Deadline Day opvolger van Geertruida officieel

© IMAGO

Feyenoord heeft zich op de slotdag van de zomerse transferperiode versterkt met Jordan Lotomba, zo maken de Rotterdammers bekend via de officiële kanalen. De verdediger komt over van het Franse OGC Nice en moet de naar RB Leipzig vertrokken Lutsharel Geertruida vervangen. In De Kuip tekent hij een contract tot medio 2027.


OneFootball Videos


Zondagmiddag bracht 1908.nl naar buiten dat Lotomba in beeld was bij Feyenoord om Geertruida op te volgen. De verdediger uit eigen opleiding verruilde de Rotterdammers afgelopen vrijdag voor RB Leipzig, waardoor Brian Priske alleen nog Bart Nieuwkoop en de jonge Givairo Read als rechtsbacks in de selectie had. Lotomba, die bij Nice over een aflopend contract beschikte, kwam daarop in beeld om naar De Kuip te komen.

Maandagochtend meldde Voetbal International al dat de Zwitser op Deadline Day nog de overstap naar de Eredivisie zou maken, wat inmiddels beklonken is. Hoewel Lotomba op beide backposities uit de voeten kan, zal hij zich in De Kuip moeten richten op de rechterkant, waar hij vooral met Nieuwkoop de concurrentie aan zal gaan.

Waar Geertruida bij Feyenoord regelmatig in de aanval te vinden was, heeft de nummer twee van afgelopen seizoen met Lotomba een pure verdediger in huis gehaald. De Zwitser maakte in de zomer van 2020 de overstap van Young Boys naar Nice, waarna hij in Frankrijk 143 duels in actie kwam. Daarin wist hij twee doelpunten te maken, terwijl hij drie assists leverde.

Impressum des Publishers ansehen