Feyenoord maakt miljoenen over en heeft vervanger Mats Wieffer binnen | OneFootball

Feyenoord maakt miljoenen over en heeft vervanger Mats Wieffer binnen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·2. September 2024

Feyenoord maakt miljoenen over en heeft vervanger Mats Wieffer binnen

Artikelbild:Feyenoord maakt miljoenen over en heeft vervanger Mats Wieffer binnen
Artikelbild:Feyenoord maakt miljoenen over en heeft vervanger Mats Wieffer binnen

© IMAGO

In-Beom Hwang mag zich speler van Feyenoord noemen. De 27-jarige middenvelder komt over van Rode Ster Belgrado en heeft de laatste formaliteiten maandag afgerond. Na Jordan Lotomba heeft Feyenoord zodoende zijn tweede aanwinst op Deadline-Day gepresenteerd. Feyenoord hoopt ook nog op de komst van een rechtsbuiten, waarvoor Assane Diao in beeld is.


OneFootball Videos


Het was een race tegen de klok, maar Feyenoord is erin geslaagd om Hwang over te nemen van Rode Ster Belgrado. De middenvelder had in Servië een clausule in zijn contract staan waardoor hij voor acht miljoen euro mocht vertrekken. De Telegraaf meldt echter dat Feyenoord een lagere transfersom heeft bedongen tijdens de onderhandelingen.

Hwang heeft zijn handtekening onder een contract tot medio 2028 gezet bij Feyenoord. "Ik ben heel erg blij om hier te zijn", aldus Hwang. "Uroš Spajić heeft me al gezegd dat ik de juiste beslissing heb genomen om naar Feyenoord te gaan. Dit is de grootste club waar ik ooit voor heb gespeeld en is een enorme club in Europa, dus ik hoop hier heel lang te blijven. Ik heb begrepen dat het stadion hier elke thuiswedstrijd vol zit, dus ik kijk er naar uit om me aan de supporters te kunnen laten zien."

Vorig seizoen groeide Hwang, die een contract heeft tot medio 2026, na zijn komst meteen uit tot een van de smaakmakers van Rode Ster. In 35 duels was hij goed voor 6 goals en 7 assists. Ook dit seizoen is de zestigvoudig international uitstekend begonnen: in zijn eerste zeven wedstrijden noteerde hij vijf assists. Niet voor niets stond Hwang al een tijdje op het wensenlijstje van Feyenoord, schrijft de krant.

Feyenoord was overigens niet de enige club met interesse in de Zuid-Koreaan, die in het verleden ook voor Olympiakos, Vancouver Whitecaps en Rubin Kazan speelde. Volgens de voorzitter van Rode Ster Belgrado was nog één ander bod uit Nederland binnengekomen. Eerder werd duidelijk dat ook Ajax interesse in Hwang zou hebben. Maar volgens De Telegraaf is het echter ondenkbaar dat de club uit Amsterdam het zich financieel kan veroorloven om voor een speler uit deze prijsklasse te gaan.

Hwang werd in april ook al in verband gebracht met een transfer naar Real Betis. Destijds werd tevens gemeld dat het waarschijnlijk zou zijn dat de beleidsmakers in Belgrado minimaal het dubbele wilde verdienen van het bedrag dat Rode Ster afgelopen zomer betaalde om de tweebenige spelmaker naar de Servische hoofdstad te halen. De Servische topclub betaalde destijds een bedrag van vijf miljoen euro aan Olympiakos.

Impressum des Publishers ansehen